Legfrissebb hírek ÚJ

Szolgálatba állt az első hibrid tűzoltókocsi

Szolgálatba állt az első hibrid tűzoltókocsi

Los Angelesben úgy gondolták a város vezetői, hogy ha már van környezetbarát megoldás, akkor azt alkalmazni kellene a helyi tűzoltóőrsön. Ezért bevásároltak a spéci vasból.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Rosenbauer

Az 1866-ban alapított nagy hírű osztrák Rosenbauer, amely megalkotta a világ első hibrid tűzoltókocsiját igen jó reklámot kapott. Hiszen Hollywoodban állították szolgálatba az első kész példányait, a helyi tűzoltók dolgoznak majd elsőként a különleges verdákkal.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Rosenbauer

A Concept Fire Truck még mindog koncepció stádiumban van, tulajdonképpen a tesztelését végzik majd a Los Angeles-i tűzoltók. Közben a gyártási folyamat is beindul, mert egyre több a megrendelés. Még annak ellenére is, hogy nem olcsó mulatság, hiszen 1,1 millió dollárba, azaz 325 millió forintba kerül.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)

Forrás: Rosenbauer

És, hogy mit tud ezért cserébe. Nos, teljes mértékben profin fel van szerelve, mint egy modern tűzoltóautó. Az elektromos rendszerével harminc percen belül képes megtölteni a 3750 literes víztartályát és ugyanennyi ideig fecskendezi ki azt. Elég hatékony a szakértők szerint.

Ehhez persze megfelelő műszaki alap is kell a Rosenbauer CFT-t egy 350 kilowattos duál elektromos motoros összkerekes rendszer hajtja egy sorhatos BMW dízelmotorral kiegészülve. Az akksi kapaciátst nem közölte a cég, csupán annyit, hogy 30 percig lehet hajtani, tisztán elektromosan.