Legfrissebb hírek ÚJ

Videó! A Halál útján az elektromos kocka

Videó! A Halál útján az elektromos kocka

Újabb bizonyíték arra, hogy működőképes, sőt kifejezetten jól mozog az aszfaltút mellett az amerikaiak összkerekes elektromos terepjárója. A Hummer és Land Rover Defender keveréknek tűnő, kockadizájnú Bollinger B1-ről vadonatúj videó került fel a világhálóra, a coloradói Ouray megyében, stílszerűen a Road of death kietlen útjain nyomul a gép.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Többfunkciós
Elektromos szabadidő-autó, terepjáró és akár munkagép is lehet a Bollinger B1

A Bollingernél eléggé ráfeküdtek a marketingvonalra, hiszen folyamatosan érkeznek az infók és a videók a modellről. Persze, az is lehet, hogy a cég csak így próbálja bizonyítani, valódi az autója és nemhiába rendeltek már belőle sok ezret a tengerentúlon.
Nemrégiben egy erdőben csapatós kisfilm jelent meg a B1-ről, többek között farönkökön verekedte át magát a jármű. A 194 centiméter széles e-gép előtte az aszfalton bizonyított, a legalább 355 lóerősre ígért zéró emissziós alkotás ment, mint a villám.

Most pedig itt az újabb bizonyíték, hogy igenis, működőképes a kocsi. Nemhiába hangoskodnak a vállalatnál folyamatosan, hogy a legszélsőségesebb körülményekhez is alkalmazkodni képes terepjárót építettek: a 60 kilowattórás akkumulátorral 192 kilométeres, a 120 kWh-s akkuval 320 km-es hatótávolságú kocka az úgynevezett Halál útján villantott.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Terepjárás
Úgy tűnik, tényleg simán veszi az akadályokat

Mindenfelé kövek, sziklák, szakadékok, vízátkelések, a magasabb területeken pedig havas részek találhatóak, vagyis szükség volt a terepjáró képességre.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Elektromos
Úgy lehet vele csapatni a természetben, hogy közben nem károsítja a környezetet

„Nincs még egy ilyen elektromos terepjáró mint a B1-es. Ugyanis a hajtásláncunk kifejezetten alkalmas az off roadozásra, hiszen alacsony fordulatszám mellett nagy nyomatékot tud leadni – jelentette ki John Hutchinson, a Bollinger mérnöke. – Ezt az autót kaland terepjárásra és a munkára is fel lehet használni.”

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Eddig több mint 10 ezer megrendelés érkezett
Csodamasinát ígér a gyártó: állítólag 2019-től megvásárolható lesz, addig viszont lefoglalózható

A csaknem 40 centiméteres szabad hasmagasságú és a 25 centis kerékjáratú verdára már több mint tízezer előrendelés futott be, előreláthatólag 2019 közepétől lesz megvásárolható.

 

 

Forrás: youtube, Bollinger