Legfrissebb hírek ÚJ

Villámgyors kínai családi villanyautó

Villámgyors kínai családi villanyautó

A kínai járműipar csapást akar mérni az európai piacra. A Nio összkerekes, 643 lóerős villanyos szabadidő-autót kínál, ráadásul – stílszerűen – villámtöltéssel, azaz néhány perc alatt működőképessé tehető az ES8-ra keresztelt járgány.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Kényelmes
Családbarát, hétszemélyes a kínai szabadidő-autó

A Nio nemrégiben már hallatott magáról, mégpedig a tisztán elektromos hajtású EP9 modellel, amely körrekordot futott a németországi versenypályán, a klasszikus Nürburgringen, a Nordschleifén. Most pedig itt az e-SUV.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Dizájnos
Csúcstechnikát ígérnek az ázsiaiak

A 643 pacis, 840 Newtonméter csúcsnyomatékú modellnek mind a négy kereke hajtott, a 70 kWh-s akkumulátorcsomagja egyetlen feltöltéssel annyi kraftot tárol, hogy a kocsi képes megtenni 355 kilométert. Amennyiben az akku lemerül, mindössze három perc alatt kicserélhető, vagy alig 10 percnyi „tankolással” újabb 100 km-t tud haladni.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Nem rossz
Egyetlen töltéssel 355 kilométert képes megtenni

A kínai gyártó 1100 aksicserélő pontot létesít, de forgalomba állít 1200 töltőautót is, amelyek bárhol és bármikor a bajba jutott, azaz energiát vesztett e-verda segítségére siethetnek. A gépnek egyébként mindössze 4 másodpercre van szüksége ahhoz, hogy nulláról 100 kilométer/órás sebességre gyorsuljon.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Fejlett technika
Telepakolták vezetősegítő és baleset megelőző rendszerrel

A hétszemélyes ES8 alumínium platformra épült. Összesen huszonhárom különböző érzékelőt és szenzort helyeztek el rajta, amelyeket támogatják a vezetősegítő rendszereit. Vagyis, lehetővé teszik az automatikus vészfékezést, a forgalmi dugóban közlekedést, a sztráda-pilóta használatát, a táblafelismerést, a sávelhagyásra figyelmeztetést, illetve a baleset megelőzést.

 

Forrás: youtube, Nio