téma: Különleges kirándulás

Extrém csobbanás – vízi sportok

Extrém csobbanás – vízi sportok

Ha újra itt a nyár és meleg az idő... – ugye mindenki ismeri a Pancsoló kislány című legendás dalt, amelynek mondanivalója örök érvényű, ám manapság már némi módosításra szorul. Ugyanis napjainkban nemcsak a strandra járnak az emberek, ha beköszönt a kánikula, s nem érik be a medencék utánozhatatlan hangulatával, a lángossal, a hekkel a bambival. Egyre többen szeretnek vízi sportokat űzni, s bizony komoly kínálat van erre is hazánkban, valamint a környező országokban.

bővebben ...
Trekking: gyalogtúra a magasban

Trekking: gyalogtúra a magasban

Mindig is vágytál a hegyekbe, mert csodáltad az ormaikat, és arról ábrándoztál, hogy milyen lehet a panoráma onnan szétnézve. A mászástól viszont viszolyogsz, így is van megoldás, gyalog is fel lehet jutni a csúcsra.

bővebben ...
Svédország: Jégbezárt kaland

Svédország: Jégbezárt kaland

Egy karácsonyi ajándékkal is felér néhány napot eltölteni a világ egyik legkülönlegesebb épületében. A Kiruna közelében található Jukkasjärvi, vagyis Jégszálloda minden alkotóeleme a falaktól a bútorokig szilárd halmazállapotú vízből készült. Mielőtt bárkit lehűtene a -5 Celsius fokos kaland, érdemes megjegyezni, hogy egy porcikája sem fázik az embernek odabent, sőt igencsak szívmelengető pillanatokat élhet át az intézményben.

bővebben ...