Legfrissebb hírek ÚJ

Dakaros génekkel rendelkező pickup: jön a 201 lóerős Toyota Hilux GR Sport

Dakaros génekkel rendelkező pickup: jön a 201 lóerős Toyota Hilux GR Sport

A Toyota az Egyesült Államokban nem kínálja a Hiluxot, a tengerentúlon a pickupot kereső vásárlók a Tacomát vagy a Tundrát kaphatják meg. Európában viszont igen, és most jön az összkerekes platós dakaros géneket örökölt változata, a GR (Gazoo Racing) Sport kiadás.

Munkagép
A vontatókapacitása 3,5 tonna, a teherbírása 1 tonna

A Hilux sportosabb verziója idén nyáron érkezik a kereskedőkhöz, az Egyesült Királyságban áfásan 44995 font, vagyis körülbelül 19,5 millió forint az alapára. A munkagép elejében 2,8 literes motor dolgozik, a csúcsteljesítménye 201 lóerő, a topnyomatéka pedig 500 Newtonméter. Az aggregáthoz hatfokozatú automata sebességváltó és 4x4-es hajtás kapcsolódik.

Sportos
Dizájnos, SUV-szerű a beltere

A hasznos teherbírása 1 tonna, a vontatási kapacitása 3,5 tonna. A Dakar-ralin a már háromszoros bajnok katari Nasszer al-Attijah-val győztes Gazoo Racing szakemberei segítettek a jármű fejlesztésében – ugyanúgy, mint a Sandlandernél megvásárolható Toyota Land Cruiser J300 GR Sport esetében.

Jelölve
A sokat sejtető GR Sport logó több helyen feltűnik, például az üléseken is

Új dizájnú a hűtőrácsa, s természetesen megtalálható rajta a GR Sport logó is. A gumiabroncsait 17 colos könnyűfém keréktárcsákra húzták. Friss fejlesztésű és megerősített a futóműve, a lengéscsillapítója, a rugószettje, az utastérben bőr és velúr a díszítés.

2.8 literes motor
201 lónak az erejével és 500 newtonméteres topnyomatékkal indul munkába

Az első sorba sportülések, a sofőrhöz pedig alumíniumpedálok kerültek. A fényszórói LED-esek, az automataklíma kétzónás, de jár hozzá kulcs nélküli indítás is.

Strapabíró
Megerősített futóművével az aszfaltutak melletti világban is megállja a helyét