Legfrissebb hírek ÚJ

A túlpartra úszott a Land Cruiser – Videó!

A túlpartra úszott a Land Cruiser – Videó!

Most mondja bárki, hogy az összkerekes Toyota Land Cruiser nem elnyűhetetlen. Az alábbi kisfilmből kiderül, milyen az, amikor a világ egyik leghíresebb terepjárója pancsikol. Pontosabban, vízátkelést abszolvál – látványosan és nagy sikerrel.

A videó főszereplője egy 80-as sorozatú Land Cruiser. A gyárilag 4,78-4,82 méter hosszú, 1,83-1,93 m széles, 1,758-1,87 m magas, 2,85 tengelytávú, 2084-2159 kilogramm súlyú igásló Ausztráliában tartott bemutatót.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Elnyűhetetlen
A Toyota Land Cruiser 80-as szériája kőkemény terepjáró, nemhiába kedvelik Ausztráliában

A toyotás csapat útját egy vízzel teli meder, vagy talán egy kis folyó állta el, így nem volt mit tenni, ahhoz, hogy az egyik partról a másikra érjenek el az autók, bizony fürdeni kellett. Az egyik Land Cruiser átkelését filmre is rögzítették – tegyük gyorsan hozzá, szerencsére, mert ezt azt attrakciót látni kell!

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Merülés
Nem, nem, a kép csalóka: ez egy Land Cruiser, nem pedig tengeralattjáró...

Ahogy egyre mélyült a víz, úgy süllyedt le a kocsi eleje, s emelkedett a hátulja. Már úgy tűnt, kudarcba fullad – a szó szoros értelmében... – a kaland, de a japán modell bizonyította, miért tartják a nagybetűs terepjárónak. Kihúzta magát a szorult helyzetből és végül kiküzdötte magát a túlpartra.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Figyelem
Az egyik partról figyelték és filmezték, ahogy átér a túloldalra a Toyota. Néha azért elkélt a szurkolás...

A földrésznyi Ausztráliában könnyen kerülhet ilyen szituációba az ember, ha kietlen területekre megy kirándulni, éppen ezért nem árt egy megbízható társ. Mondjuk, egy összkerékhajtású 80-as Land Crusier.

 

Forrás: youtube