Legfrissebb hírek ÚJ

30 méterről, daruról ejtik le a Volvókat, hogy a mentősök gyakorolhassanak – Galéria és Videó!

30 méterről, daruról ejtik le a Volvókat, hogy a mentősök gyakorolhassanak – Galéria és Videó!

Felkészülés az úgynevezett „aranyórára”. Ez az az időintervallum, amely alatt a felismerhetetlenségig összeroncsolódott autóból a mentősöknek ki kell menteniük a bennragadt sofőrt, utast, s el kell juttatniuk stabil állapotban a kórházba. A Volvo a gyakorlásban segédkezik, tíz darab vadonatúj modellt ajánlott fel, hogy összetörhessék a szakemberek.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Roncs lesz belőle
A daruval felemelik a magasba a vadonatúj Volvót és leejtik a mélybe. Így szimulálják a frontális ütközést

A járműveket egy daru segítségével 30 méter magasba emelik, s onnan ejtik le a földre – szimulálva a frontális ütközést, a kocsik megsemmisülését. Ez tökéletes alkalmat kínál a svéd mentősöknek a beavatkozás gyakorlására, az új technikák kidolgozására. A tapasztalataikat pedig közzéteszik, megosztják a többi ország speciális egységeivel.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Felkészülés
A mentősök, a tűzoltók, a speciális mentőegységek így a legújabb technológiával készült autókon tudnak gyakorolni

Felvetődhet a kérdés: minek a töréshez vadonatúj autó? Ezeket a szimulációkat legtöbbször selejtes, átlagban húsz esztendősnél öregebb, már semmire sem jó járgányokkal végzik. Márpedig, csak az elmúlt két évtizedben óriásit változott és fejlődött az iparág, teljesen más anyagokból, technológiával készülnek a modellek, másabbak a biztonsági jellemzőik. A mentősöknek viszont naprakésznek kell lenniük, hogy életeket menthessenek.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Segítség
A cél az, hogy még több emberéletet menthessenek meg az utakon

„Sok éve szorosan együttműködünk a svéd mentőszolgálatokkal – nyilatkozta Hakan Gustafson, a Volvo Cars forgalmi balesetekkel foglalkozó kutatócsoportjának vezetője. – A célunk az, hogy biztonságosabbá tegyük a közlekedést. Bízunk benne, hogy minél kevesebb balesethez kell riasztani a szakembereket, de ha megtörténik a baj, akkor mindenkinek muszáj felkészültnek lennie.

 

Forrás: youtube