téma: Téli sportok

Új téli őrület: a sícikli!

Új téli őrület: a sícikli!

Természetesen Ausztriában találták ki ezt az öszvér járgányt, amely a kerékpározás és a síelés élményt kísérli meg összekötni jelentős sikerrel, nagyon vagány vele a csúszkálás.

bővebben ...
Gyerekjáték a havon – szánkópályák Európában

Gyerekjáték a havon – szánkópályák Európában

Nemcsak a sízőké a világ! Egy család esetében éppen az jelentheti az egyik problémaforrást, hogy a gyerek még nem tud lécekkel közlekedni. Máris kész a baj, így nehéz táborozást szervezni. Azonban a szánkózás igazán élvezetes lehet számukra, ezért érdemes olyan helyet keresni, ahol ennek a szakágnak is van sansza. Ebben igyekszünk segédkezni olvasóinknak, összegyűjtöttük a legjobb hazai és környékbeli pályákat. Ugyanis a síterepeken mindenhol tilos felülni a „fakutyára” mert túl veszélyes lenne a kettő egyidejű, s egy helyen való űzése. De van megoldás, ahol elkülönítve űzhetjük bármelyiket.

bővebben ...
Sítúra tippek a közelben

Sítúra tippek a közelben

Kezdődik a tél és a síszezon! A hegyekben fönn még ilyenkor zajlik az élet. Némi kresgéléssel lehet találni olyan terepeket, amelyekben garantáltan nem csalódunk majd. Összeállításunkban a magyar közönség által leginkább kedvelt külföldi célállomásokat szedtük csokorba.

bővebben ...
Deszkára fel!

Deszkára fel!

Az egyik legnépszerűbb téli extrém sport – amely manapság már nem is igazán számít extrémnek, hiszen egyre többen űzik – a snowboardozás. Mivel jönnek a téli hónapok, a síszezon, a műkedvelők hamarosan előkaphatják a deszkát a garázsból, pincéből, padlásról, s nekivághatnak a hegyeknek. S, hogy hová érdemes menni, ha ezt a szakágat akarjuk űzni? Nos, ebben igyekszünk segédkezni a műkedvelőknek. Megnéztük, hol vannak a legjobb helyek Budapesttől maximum 1000 kilométerre. Íme a választék!

bővebben ...