Legfrissebb hírek ÚJ

Mercedes Sprinter kalandfurgon, extrém terepre is – Videó!

Mercedes Sprinter kalandfurgon, extrém terepre is – Videó!

Az egyszerűség, a praktikusság a szabadság(érzet) kulcsa négy ember számára. Jason és családja úgy döntött, átalakítja a 2017-es, összkerekes Mercedes Sprinter furgonját, hardcore terepes lakóbuszt épít belőle és a nyakába veszi a világot.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Praktikus
Az ágy alatt is tárolót alakítottak ki, elfér a hódeszkatartó vagy éppen a terepkerékpár is

A 432 centiméteres tengelytávval rendelkező modell jól felszerelt guruló mobilház lett. A Mullet névre keresztelt kalandfurgon egy újabb szintre emeli a terepjárós kiruccanásokat. Úgy tervezték, hogy bárhová, bármikor elmenjen. Az alapot a Sprinter 4x4 adta, BFGoodrich K02 terepgumikkal látták el és terepfelfüggesztéssel is rendelkezik.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Mint otthon
Jól felszerelt a konyha, van benne mosogató, mikrohullámú sütő, indukciós főzőlap és hűtőszerkrény is, de nagy méretű munkalap is került bele

A jármű tetőcsomagtartójába LED-es lámpatesteket építettek – ezek nagyszerű szolgálatot teljesítenek, ha az éjszakát a szabadban tölti a família. A Mercedeshez egyébként 300 wattos napelemsor, valamint némi tárolóhely is tartozik.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Extrém helyekre is
Terepabroncsokon gurul, terepen járásra alkalmas felfüggesztést kapott

A belső tér meglehetősen kompakt, de tele van okos tervezési megoldásokkal, hogy minél kényelmesebb, komfortosabb legyen az ott eltöltött idő. A Sprinter elejében egy sokoldalú tér található, amely étkezőként, nappaliként vagy munkaterületként is funkcionálhat. Az első ülések forgathatóak. A vezetőfülke mögött van még két ülés, középen pedig egy asztal, amelyen lehet dolgozni, de például a közös étkezésekhez is megfelelő.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Király!
A vezetőfülke ülései forgathatóak

A többfunkciós tér mellett található a konyha mosogatóval, mikrohullámú sütővel, indukciós főzőlappal és kis hűtőszekrénnyel. Nagyméretű munkalapok és szekrények is vannak, ezeket élelmiszerek és edények tárolására használják.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Kényelmes
Extranagy méretű az ágy

A hálószobát hátul alakították ki, és van benne egy egyedi méretű ágy, amely előre mozgatható. A zuhanyzót is ott építették ki. Az ágy alá szintén lehet pakolni, nagy a hely, még akár egy snowboardtartó vagy a terepbicaj is elfér.

 

Forrás: youtube