Legfrissebb hírek ÚJ

Túlélő lakóautó arra az esetre, ha a földönkívüliek megtámadnák a Földet – Galéria és Videó!

Túlélő lakóautó arra az esetre, ha a földönkívüliek megtámadnák a Földet – Galéria és Videó!

Az összkerekes Iveco Daily alapjaira épült XPro One egy robusztus lakóautó, amely megfelelő túlélőjárműnek tűnik az Apokalipszis idejére. Az aszfaltot is el lehet hagyni a lakóautóval, s olyan a dizájnja, mintha katonai modellről lenne szó.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Tekintélyt parancsoló
Mintha háborúba menne, olyan a dizájnja, a kialakítása

A Lengyelországban épített XPro One robusztus kialakítású. Menedékhely azok számára, akik a túlélésre törekednek vérzivataros időkben, vagy mondjuk akkor, amikor a földönkívüliek támadást indítanak a Föld ellen. A kialakítását katonai járművek, vadászgépek és tankok ihlették.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Modern
Futurisztikus megoldások jellemzik

Az Iveco Daily 4x4-es teherautó alapjára épült, s háromféle, 3400, 3780 és 4175 milliméteres tengelytávval rendelhető. A fő hangsúly az off-roados kempingezésen van, a 17 colos kerekekre húzott 37 colos abroncsok ebben nagy segítséget nyújtanak. A szögletes hátsó rész pedig ugyan nem a legszebb, de a 27 fokos terepszög nyilvánvalóan elfogadhatóbbá teszi.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Menő vagy ronda?
Hátulról nézve is a furcsa katagóriába tartozik

A katonai ihletésű dizájn ellenére, a lakóautó gyártója „megdöbbentően kényelmesnek” nevezte a járművet. Az XPro One hálófülkében akár három ember is elfér, bár valószínűleg négyen is álomra hajthatják a fejüket – utóbbi esetben a „megdöbbentően kényelmes” címke elfelejthető…

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Elboldogul a senki földjén
Napelemeket is lehet hozzá csatlakoztatni, s akkor tíz napig elvan külső energiaforrás nélkül

Természetesen mindent tartalmaz, ami ezen a szinten elvárható, beleértve a hűtőszekrényt, a konyhát, a WC-t és a zuhanyzót. A két 200 literes víztartállyal megoldható az ivás, a főzés és a takarítás egyaránt. Természetesen van fűtés és klíma is az Ivecóban.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Guruló otthon
Családi kirándulásokhoz, baráti kiruccanásokhoz tökéletes társ

Az XPro One konfigurálható napelemekkel, és ebben az esetben a lakóautó három személynek nyújt menedéket akár tíz napig anélkül, hogy külső erőforrásra lenne szüksége. Ezeken kívül a fokozott védelem érdekében az ajtók háromcsavaros zárral vannak felszerelve.

 

Forrás: youtube