téma: Ikonikus modell

Mini Moke – a strand királya

Mini Moke – a strand királya

A Mini testvére, a Moke tulajdonképpen egy nagyratörő fiatalt jelképez, aki pályamódosításra kényszerült az élettől kapott pofonok után. A hadsereg szolgálatra alkalmatlannak nyilvánította, ezért bánatában kiment a strandra csajozni és bulizni egyet. Ebben a közegben pedig új otthonra lelt és végül itt jutott fel a csúcsra.

bővebben ...
Ford T-modell 4x4: a terepjárók ősatyja

Ford T-modell 4x4: a terepjárók ősatyja

Azt mindenki tudja, hogy világ autógyártásának egyik legfontosabb darabja, a Ford T-modell. Ez a gép hozta el ugyanis a középosztály számára kocsikázás élményét, s teremtett tömegterméket a gépjárművekből. Azzal viszont garantáltan kevesebben vannak tisztában, hogy ebből a típusból, amelyből világszerte 15 millió darabot adtak el, volt összkerekes verzió is.

bővebben ...
Toyota 4Runner - az SUV-evolúció

Toyota 4Runner - az SUV-evolúció

A japán márka legendás modelljéről kevesen tudják, hogy tulajdonképpen egy átmeneti megoldásnak indult. Ugyanis a cég vezéreiben megfogalmazódott az ötlet, hogy ha már van pickupjuk, abból némi változtatással lehetne városi terepjárót is alakítani. Az 1980-as évek közepén ugyanis egyre nagyobb igény mutatkozott az ilyen kocsikra, legalábbis az amerikai piacon. Aztán a gép evolúciója során egyre inkább eltávolodott a platós őstől, s manapság már szinte teljesen külön életet él.

bővebben ...