Legfrissebb hírek ÚJ

Két motorja van a legendás hegyi menő Golfnak – Videó!

Két motorja van a legendás hegyi menő Golfnak – Videó!

Ez aztán a csodamasina! A nyolcvanas évek közepén a világ leghíresebb hegyi versenyén, a Pikes Peak viadalon próbálkozó Volkswagen Golfban két GTI-motor dolgozik. Elöl és hátul is helyet kapott az összkerekes kocsiban egy 1,8 literes, négyhengeres, tizenhat szelepes aggregát, amelyek 326 lóerősek.

Az autó súlya 1020 kilogramm, választható első, hátsó vagy éppen 4x4-es hajtás. A beltér egyszerű, minden felesleges kelléket eltávolítottak belőle, csak a szükséges gombok és kapcsolók maradtak benne. Érdekesség, hogy két indítógomb van benne, ugyancsak két kar tartozik az üzemanyag-szivattyúhoz, viszont fordulatszámmérőből csak egy található a masinában.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Dupla GTI
Előre és hátulra is került motor

A váltókar hagyományosnak tűnik, viszont mind a két motorhoz kapcsolódik. Mindössze 3,4 másodperc alatt gyorsult fel álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Versenyzésre hangolva
Minden felesleges súlyt kidobáltak belőle

Jochi Kleint profi ralipilóta vezette a gépet a hegyen: 1985-ben a harmadik, 1986-ban pedig a negyedik lett vele, míg 1987-ben néhány száz méterre a céltól, a csúcstól, vezető helyről kellett feladnia a küzdelmet. A VW ugyanis megállt alatta, ám nem a bonyolult hajtás romlott el, hanem egy gömbcsukló adta meg magát. A Pikes Peak versenyt Colorado államban rendezik. A 19,99 kilométeres pályát 156 kanyar teszi nehézzé, a start a tengerszint felett 2863 méterrel van, a cél pedig 4301 m-en.

 

 

Forrás: youtube