Legfrissebb hírek ÚJ

Pazar formában a 81 éves háborús hős – Galéria!

Pazar formában a 81 éves háborús hős – Galéria!

Az előző évszázad negyvenes éveinek elején gyárat üzemeltető vállalatokhoz hasonlóan, a Dodge (Fargo) is „részt vett” a második világháborúban. És a márka járművei nagyon kemények voltak, több mint 400 ezer darabot soroztak be közülük. Az egyik katonai kedvenc a kimagasló terepképességéről és elpusztíthatatlanságáról ismert összkerekes WC-sorozat volt – egy 1941-es Power Wagont újítottak most fel, amely szebb, mint újkorában.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Kemény legény
Mestermunka, akár terephasználatra is

A Forddal és a Willys Jeeppel együtt a Dodge szolgáltatta a második világégésben bevetett összkerekes amerikai modellek szinte teljes arzenálját. Aztán, amikor letették a felek a fegyvereket, polgári változatokat kezdett építeni a márka. A közepes teherbírású Power Wagonokat például 1945-től egészen 1980-ig, mégpedig hatalmas sikerrel.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Jó erőben van
3,9 literes, Cummins turbódízel motor dolgozik az elejében

És a mai napig rendre fel is bukkannak csodaszép darabok, akár a katonai, akár a civil időkből, amelyeket gondos kezek felújítottak és szebbek mint valaha. Erre remek példa ez az 1941-es teherautó, amely olyan gyönyörű, hogy a párját ritkítja.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Power Wagon
Ezzel a géppel aztán nem kell kétségbe esni, ha elfogy a kerekei alól az aszfaltút

A koronavírus-járvány miatt ugyan elmaradt az az aukció, ahol új gazdát kerestek volna neki, de a képek segítségével gyönyörködhetünk a „Full Metal” színű modellben. A jármű elejében egyébként 3.9 literes, Cummins turbódízel motor kapott helyet, a technika automataváltóval kapcsolódik össze.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Megbízható
Az automataváltóját is rendbe rakták, tökéletesen működik

A feltűnően megerősített, vadonatúj, terepezésre alkalmas futóművel, rugókkal ellátott masina belterét bőrrel borították, brazil keményfával és fémmel kiegészítve. Minden tökéletes, úgy ragyog, mintha most hagyta volna el a Dodge üzemét, nem pedig nyolcvanegy esztendeje.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Minőség
A belterét bőrrel vonták be

Számos különleges kézifegyver-rekeszel is rendelkezik a kisteherautó, például a padlóban pisztolyoknak van hely – hiába, ez a vas tényleg a világháborús körülményekhez igazodott.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Háborúba tervezve
Kézifegyver-tárolókkal van ellátva