Legfrissebb hírek ÚJ

Terepes modellekkel jubilál a Mini

Terepes modellekkel jubilál a Mini

A világszerte közkedvelt ikonikus brit kisautó idén ünnepli 60. születésnapját, ennek örömére összeszedték a legfurább verzióit, amelyekből az off roadosokat válogattuk ki.

A márka az Autocarral együtt állított össze egy csokrot a legbizarrabb Mini alapú járgányokból. Amelyből érdemes és szórakoztató is csemegézni, szigorúan a terepes modellekre koncentrálva, hiszen vannak ismertek és a süllyesztőben eltűntek is.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Moke

Forrás: Autocar

Az 1964-es Moke nem volt egy sikeres próbálkozás az Austin részéről, hiszen egy könnyűsúlyú katonai terepjárót akartak építeni a Mini alapjaira. Azonban a hadsereget nem érdekelte a vas még az ikermotoros összkerekes verzió sem. A civilek viszont megkedvelték, így ikonikus lett.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Scamp

Forrás: Autocar

A Scampot 1969-ben építette egy privát cég Robert Mandry vezetésével. Tulajdonképpen a Moke továbbfejlesztése volt. Ha a dizájnra nem is, az off road képességekre rágyúrtak, és három generációt élt meg, még hatkerekű verziókat is építettek belőle.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Hustler

Forrás: Autocar

A Hustler sem maradhatott ki a múltidézésből. Ezt 1979-ben építette William Towns és ez is sokban hasonlított a Moke-ra. Itt az extremitásra helyezték a hangsúlyt, hiszen a hat kerék mellett már kétéltű vas is készült. Az Aston Martin Lagonda megfizethető ellenfele volt.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Mini Countryman

Forrás: Autocar

Természetesen az új fiú, a Mini Countryman sem maradhatott ki a felsorolásból, amely 2010-ben robbant be az SUV-k közé. Nagyon népszerűbb lett és a versenyre fejlesztett verziója, 2012-től négy éven át verhetetlen volt a Dakar-ralin. Stéphane Peterhansel kétszer, Nani Roma és Nasszer al-Attijah egyszer-egyszer nyert vele. 2017-től már a második generáció fut a piacon.