Legfrissebb hírek ÚJ

A legjobb csörlők kihúznak a csávából

A legjobb csörlők kihúznak a csávából

Az igazi off roadosok számára kihagyhatatlan kellék a csörlő. Hiszen a legkeményebb trophy versenyeken enélkül lehetetlen elindulni, hiszen számos olyan emelkedő van, amelyet a kocsi önerőből képtelen megtenni. Persze van más funkciója is, hiszen a bajba jutott társakon is lehet segíteni vele. Ezek után belátható, igencsak hasznos jószág.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Alapvetően jellemző a csörlőkre, hogy villanymotorral működnek – a mechanikus és a hidraulikus típusok manapság már nem elterjedtek. A dobjukra többnyire acélsodrony kötelet tekernek, persze szintetikus anyagból készültet is lehet használni. A készülékek súlya nagyjából 50 kilogramm, ennyi plusz teherrel kell számolni a kocsi orrán. Az öt tonna fölötti teherbírásúak már nagyon jónak számítanak. A Toyota például gyárt kiváló csörlőket kizárólag a saját gépeire, mi most azonban a legjobb direkt ezzel foglalkozó márkákat gyűjtöttük össze. 

Warn

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Ez a márka büszkélkedhet az első szabadidős csörlő elkészítésével még 1959-ből. Azóta a termék elitkategóriájába tartozik, köszönhetően a nagy munkabírásnak, a kiváló minőségnek és a megbízhatóságnak. A tehetősebb nyugati off roados közösségekben ez a leginkább elterjedtebb brand. Széles a palettája, de az biztos, sokba kerül egy ilyen kütyü.

200-600 ezer Ft

Warn Tabor

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Ez tulajdonképpen a Warn almárkája. A cég ugyanis korábban régi modelleket hozott vissza a köztudatba és ezeket forgalmazta, ezen brand alatt. Ez tulajdonképpen tehát Warn csörlő olcsóbbik kivitele, ennek köszönhetően pedig egyre inkább terjed „amatőr” off roadosok körében. Ez is jó, költséghatékony választásnak tekinthető. 

150-300 ezer Ft

Superwinch

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Az előző cég legnagyobb konkurense világszerte ez a brand, amely már a nevében is foglalja a képességeit. Nem túlzás ez, hiszen már több mint két és félmillió példányt értékesített. Ezekre a csörlőkre a jellemző az egyszerűség, a kompakt kialakítás, így nem kell különösebben vigyázni rájuk csapatás közben. Ami pedig ennél is fontosabb, ezek dolgoznak talán a legnagyobb sebességgel. 

100-250 ezer Ft

Mile Marker

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

A megbízhatóság mintapéldánya, ez a márka, s talán mindennél jobban jellemzi, hogy az Amerikai Hadsereg (U.S. Army) beszállítója. A hidraulikus típusaival szerelték fel bevezetésük és rendszeresítésükkor a Humvee-kat. Azóta persze a civilek számára is alkottak termékeket és az elektronikus szakágban is jelentősen előrelépett a vállalat.

100-300 ezer Ft

Smittybilt

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Főként a nyugati off roados körökben az utóbbi években ez a márka kezdett el a leginkább terjedni. Ez annak köszönhető, hogy versenyeken kipróbálják és gyorsan terjed a jó híre. Minőségben és teljesítményben közel ugyanazt tudja, mint a többi top márka. Talán nem véletlen, hogy sokan ezt választják, nagyon megbízható.

200-400 ezer Ft

Kingone

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

A hazai piacon a kínai márka termékeit is lehet kapni. A világranglistán – már ha lehet annak nevezni – 2011-ben az élen végzett, az ár/érték arány kategóriában. Azaz ennek a brandnek a termékeiből értékesítettek a legtöbbet, az olyan felhasználók körében, akik nem a prémium kategóriás termékeket választották. Talán riasztó lehet a származási hely, de rácáfol az aggodalmakra. 

100-250 ezer Ft 

Horn

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

A német cég elsősorban Európában futott be, köszönhetően annak, hogy hazájában elég nagy az off roados tábor, amely járja a kontinenst és sikerült a jó hírnevét kelteni mindenhol. Talán ez a földrész legjobb csörlője, amelyet profik is alkalmaznak, egy polccal mégis a legjobbak alá kell helyezni. Amatőröknek és profiknak is tökéletes választás, más márkák, mint a Beta is bedolgoznak alá.

100-300 ezer Ft

Ramsey

Képgaléria megtekintése (9 db kép)

Az egyesült államokbeli manufaktúra komoly tapasztalatokkal rendelkezik, hiszen az off roadozás mellett, az építőipar és a tűzoltóság számára is gyárt csörlőket. Mivel 1944-óta van a piacon különböző termékeivel, a technológiára és folyamatos fejlesztésre nem lehet panasz. Remek választás ez a márka is.

150-300 ezer Ft