Legfrissebb hírek ÚJ

Mobil menedékhely terepen járóknak – Videó!

Mobil menedékhely terepen járóknak – Videó!

Megfelelő felszerelés nélkül nem érdemes off roados kirándulásra indulni, egy mobil pihenő- vagy alvóhely például létfontosságú lehet. Az Exod Ark rendkívül sokoldalú, megbízható és praktikus menedékhely: szénszálas kerettel ellátott felfújható sátor.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Gyors, praktikus
Alig tíz perc alatt összeállítható, nyolc perc alatt összecsukható

Kényelmes, masszív, megbízható és ellenáll az elemeknek, ami miatt a terepen járók remek „társa” lehet. A földön lehet használni, de alkalmas arra is, hogy felfüggesszük valahova, például két fa közé. Körülbelül nyolc évbe telt a fejlesztése, mindegyik prototípust alaposan tesztelték a különböző sivatagokba, a hegyekbe, az erdőkbe szervezett expedíciók során.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Könnyű
A súlya körülbelül 9 kilogramm, így magunkkal is vihetjük, hiába vagyunk gyalogosan

A kivitelező szerint tévhit, hogy a felfújható holmik a legkevésbé sem tartósak. Vízálló, „lélegző” egyedi szövetből készült az anyaga, amelyet teleszkópos, összecsukható szénszálas vázzal egészítettek ki – ipari technológiák felhasználásával készült. Az összeállítása körülbelül 10 perc, az összecsukása pedig mindössze 8 percet vesz igénybe.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Minden helyre
A hegytetőn is tökéletes alvóhely

A menedékhely súlya 8,9 kilogramm, vagyis akár arra is alkalmas, hogy gyalogos vagy kerékpáros túrán magunkkal vigyük. Kifüggeszthető a terepjárónkhoz ugyanúgy, ahogy 4-10 méteres távolságban lévő fák közé, de akár egy sziklaperemen is remek helye van. A francia katonaság által már tesztelt sátorban rengeteg tárolórekesz van, akár olyan apró tárgyaknak is megvan a helyük, mint a mobiltelefonnak.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Földön, levegőben
Használható, mint egy hétköznapi sátor, de két fa közé is kifüggeszthető

A maximum két férőhelyes mobilpihenő terhelhetősége 160-250 kilogramm. Az alapára 900 euró (379 ezer forint), de a teljes felszereltségi csomag is megrendelhető, mégpedig 2000 euróért (842 ezer forintért).

 

 

Forrás: youtube