Legfrissebb hírek ÚJ

A legkeményebb terepre hangolva – Videó!

A legkeményebb terepre hangolva – Videó!

Az Arctic Trucksnál mostanában az Isuzu D-Maxokat tették előtérbe, de úgy tűnik, a pickupokat kőkemény terepjárásra és a legzordabb körülményekre felkészítő izlandi cég visszatér(t) az összkerekes Toyota Hiluxokhoz. Kicsit késve ugyan, de az Egyesült Királyságban is piacra került a korábbi, évekkel ezelőtti elpusztíthatatlan gép utódja.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Off roados tulajdonságok
Az izlandi Artic Trucks vette kezelésbe az összkerekes Toyota Hiluxot
Forrás: Arctic Trucks

A japán márka és az izlandi manufaktúra együttműködésének a gyümölcse az AT35. A platós elejébe 2,4 literes, négyhengeres, turbódízel motort pakoltak, az aggregáthoz hatfokozatú automataváltó kapcsolódik.

A nevéből is kitűnik, 35 hüvelykes kerekeire 315/70 R17-es abroncsokat húztak. Speciális felfüggesztéssel látták el a modellt, így huszonöt százalékos hasmagasság-emelést értek el a Hiluxnál. Az ígéretek szerint a Toyota közúton és a „susnyásban” is otthonosan mozog. A terepszöge 37 és 28 fokos, a nyomtávja pedig 1650 és 1660 milliméter.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Növelt hasmagasság
Speciális felfüggesztést kapott a pickup
Forrás: Arctic Trucks

A modell már más országokban is sikeres, ezért minden bizonnyal a briteknél is nagyon népszerű lesz” – mondta Patrik von Sydow, az Arctic Trucks International vezérigazgatója.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Van rá igény
Nagy-Britanniában is piacra dobják az AT35 nevű modellt
Forrás: Arctic Trucks

Az Arctic Trucks átalakítását az anyavállalat, a Toyota teljesen jóváhagyta, és ugyanazt az ötéves vagy 160 000 kilométeres garanciát vállalja az AT35-re, mint a gyári modellekre.

 

 

Forrás: youtube