Legfrissebb hírek ÚJ

A nyolckerekű Sámán akcióban – Videó!

A nyolckerekű Sámán akcióban – Videó!

Lehet, találóbb lett volna, ha a „Sámán” helyett a „Sátán” nevet kapja az oroszok nyolckerekű szörnyetege. Terepjárónak is nevezhetnénk, de sokkal jobban áll neki a mutáns, a vadállat vagy éppen a rettenetes jelző. Merthogy kevés olyan alkotás „szaladgál” a nagyvilágban, mint az Avtoros, az egyszer biztos.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Többfunkciós
Az Avtoros Saman kétéltű, vagyis a vízben is jó elvan

Akkor találja meg a maga útját, ha nincs előtte út. Azaz, kizárólag a hardcore terep számára az igazán király környezet, amikor megmutathatja félelmetes képességeit. A kétéltű jármű – vagy mi a fene... – átmegy árkon és bokron, jól mozog a susnyásban, a mocsárban, a hóban, a homokban és a vízben is.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Szörnyeteg
Nehéz olyan terepre vinni, ahol ne boldogulna el és ne élvezné a dagonyázást

Kell ennél meggyőzőbb vas?! Az alumínium és műanyag keverékből gyártott elemekből összerakott monstrum a legnehezebb akadályokon is átverekszi magát. A 6,4 méter hosszú, 2,5 m széles, 5 tonna súlyú veszedelem akár tizenkét embert is képes elrejteni a gyomrában és a vezetőfülkében, a maximális sebessége pedig 70 kilométer/óra.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Tizenkét személyes
Hátul kilenc, a vezetőfülkében pedig további három ember fér el

Az Avtoros Saman legnagyobb érdekessége a négy tengelye, amely gombnyomásra külön-külön is elforgatható a kívánt irányba. Azaz, tessenek megkapaszkodni, oldalirányba is képes kúszni.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Hardcore
Kúszik és mászik, úszik, hegynek megy fel, völgynek jön le, nem ismer lehetetlent

Az elejében egyébként az Iveco által fejlesztett 3 literes turbódízel motor zajong, mégpedig 176 pacinak az erejével. Nyilvánvaló, nem éppen gazdaságos a jószág, hiszen az 5000 kilogrammos testet mozgatni nem kis feladat, de nem kérdéses, nehéz neki olyan feladatot kitalálni, amit ne abszolválna.

 

 

Forrás: youtube