Legfrissebb hírek ÚJ

Boxer 8x8: katonai szuperjármű – Videók!

Boxer 8x8: katonai szuperjármű – Videók!

Az ausztrál hadsereg egyik új játékszere. A Rheinmetall Boxer egy többcélú páncélozott harci jármű, amely német-holland együttműködésből született. A 8x8-as, kiváló terepképességekkel bíró gépet 20 konfigurációban gyártják.

Körülbelül 1200 darab készült eddig belőle, Hollandia, Németország, Litvánia és Nagy-Britannia is besorozta már. Ausztrália ugyan nem tagja a NATO-nak, de szoros partneri viszonyt ápol, ezért egyre több ilyen jármű érkezik a kontinensnyi országba. Összesen 211 szörnyeteg megvásárlásáról született megállapodás – az első 25 példányt már leszállították.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Összeszerelhető
Moduláris platformja miatt húszféle változat készülhet belőle. Bevetés előtt dől el, hogy éppen milyen felszerelést kap, akár fegyverzettel is ellátható

Összeszerelhetőségének köszönhetően, nem a gyártás pillanatában dől el, hogy mi lesz a jármű feladatköre, hanem bevetés előtt, a feladatnak megfelelő modul telepíthető a bázismodellre. A hosszúsága 7,93 méter, a szélessége 2,99 m, a magassága 2,37 m, a tömege 24-38,5 tonna.

Három plusz nyolc fő alkothatja a személyzetet, AMAP moduláris kompozit páncélzattal van ellátva. Dízelmotor hajtja, a csúcsteljesítménye 711 vagy 805 lóerő, a hatótávolsága 1100 kilométer, a maximális sebessége 103 km/óra.

 

Forrás: youtube