Legfrissebb hírek ÚJ

Dagi Fiú a terepre merészkedne

Dagi Fiú a terepre merészkedne

Itt van a „Fat Boy”, vagyis a „Dagi Fiú”. Az amerikaiak alapból odavannak a legendás terepjárójukért, a második világháborúban használt összkerekes Willys Jeepért, de a Jazid Oozeear által megálmodott modell minden bizonnyal még inkább megdobogtatja a szíveket a tengerentúlon.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Ikon
A Willys Jeepet 1941 és 1945 között gyártották, az amerikai hadsereg vetette be a második világháborúban

Egyfajta tiszteletadás az ikonnak, amely a kulcsszerepet töltött be az Egyesült Államok hadseregének mozgatásában. Igaz, amíg a régi Willys terepjárósabb volt, a virtuáldizájner drag-versenyautókat idéző gépet álmodott meg.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Stabil
Olyan széles lábakon áll, hogy a terepakadályok meg sem kottyannak neki

A legfeltűnőbbek a vas kerekei, amelyekre olyan széles abroncsokat húztak, hogy az ember lélegzete elakad. A traktorok vagy az F1-es kocsik „lábait” idézi a megoldás. A Jeep aztán még komoly bukócsőkeretet is kapott, hogy egy esetleges borulásnál megóvja a benne helyet foglalókat.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)
Biztonság
Komoly bukókerettel is ellátták

A motortérben elhelyezett technikáról nincs pontos adat, de állítólag 5 literes, V8-ast képzeltek el hozzá, amely legalább 300 pacis csúcsteljesítménnyel bír. Egy biztos, ha megépülne a „Fat Boy”, kérőben nem lenne hiány.