Legfrissebb hírek ÚJ

Driftpárbaj a buggy és a pickup között

Driftpárbaj a buggy és a pickup között

Sokan azt gondolnák, hogy az extrém gépekkel képtelenség felvenni a versenyt, erre kiváló cáfolat ez a videó, amelyen egy mezei utcai négykerekű pórbál utánozni egy buggyt – sikerrel.

A különleges meccsre az anaheimi stadion parkolójában került sor. Egy off roados esemény, a Nitto Enthuasist Day kapcsán ott tartott rögtönzött bemutatót Loren Healy és Vaugh Gittin, akik egészen kiváló sofőrnek számítanak az egyesült államokbeli off roados berkekben.

Healy egy a helyi legkeményebb extrém sorozatban, az Ultra4-en használt pehelykönnyű buggy volánja mögé ült be, Gittin pedig egy duplakabinos Ford F-150-essel szállt be a buliba. A feladat egyszerű volt, utóbbinak meg kellett próbálnia követni, s utánozni a felvezető gépet.

Előzetesen gyaníthatóan sokan lehetetlen küldetésnek gondolták, a légiesen könnyű és bivalyerős off road gép driftelését lekopírozni, de mint azt a FourWheeler által megosztott videó is bizonyítja, ez szinte ujjgyakorlatnak tűnik, s a platós gép egészen jól nyomul a „felvezető” mögött és mér a faroldatás a broadsideolás is frankón megy.

Sokan vitatkoznak, hogy a kocsi vagy a sofőr számít inkább, nos, ez a mostani felvétel inkább az utóbbi tábor álláspontját látszik igazolni. Mindenesetre roppant látványos, ahogyan a furcsa pár bemutatja gyakorlatát.