Legfrissebb hírek ÚJ

Ejtőernyő nélkül dobták ki a repülőből a Humvee-t – Videó!

Ejtőernyő nélkül dobták ki a repülőből a Humvee-t – Videó!

A világ legismertebb katonai terepjárója, az amerikai Humvee számára nincs lehetetlen, a legdurvább akadályokon is átverekszi magát. Ám mégis, akadhat olyan szituáció, amikor a 4,6 tonnás összkerekes monstrum is alulmarad. Például, ha egy repülőből dobják ki ejtőernyő nélkül...

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Repülni is tud
Az amerikai katonai terepjáró, a Humvee alkalmas arra, hogy a levegőből kidobják – természetesen ejtőernyővel

Az eset Németországban történt, még 2016-ban. Az amerikai hadsereg Hohenfelsben tartott hadgyakorlatot, amelynek részeként a repülőgépekből különböző tárgyakat, objektumokat dobtak a földre. Természetesen ejtőernyővel – kizárólag a három Humvee-nak nem jutott ilyen eszköz.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Akció
Az összkerekes, több mint 4,6 tonnás monstrum ejtőernyő nélkül vágott neki a légi kalandnak

Pontosabban, nem nyílt ki rendesen a lassítóernyő, a vád szerint pedig szándékosan vágták el a zsinórokat. Így körülbelül 500-600 ezer dollár, azaz 188,5-226 millió forint értékű páncélozott jármű ment tönkre – a gépek szabadesésben értek talajt.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Büntetések
Komoly következményei lettek az esetnek

A bűnösnek talált őrmestert leszerelték és börtönnel fenyegették. A történteket mindenesetre megörökítették, így mi is megnézhetjük, milyen az, amikor „tompítás” nélkül érkezik meg a levegőből a High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle, azaz a HMMWV.

 

Forrás: youtube