Legfrissebb hírek ÚJ

GAZ Vepr NEXT: az off road munkáspickup

GAZ Vepr NEXT: az off road munkáspickup

Az oroszok tudják, mire van szükség a kőkemény terepmunkához. Az összkerekes GAZ Vepr NEXT pickup megalkotóit semmi más nem vezérelte, csak és kizárólag az, hogy brutális, strapabíró, hardcore munkaeszközt hozzanak létre, amely képes a hóban, a sárban és a sivatagban ugyanúgy elboldogulni, mint mondjuk a kövek, a sziklák között.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Brutális masina
Ez bizony nem diszkós pickup, kőkemény munkagépet épített a GAZ

Sok mindent elárul egy terepjárásra alkalmas modellről, ha még Oroszországban is a csodájára járnak. Pedig arrafelé számtalan szörnyeteg rója a tajgát, a tundrát, de a GAZ tényleg pokoli masinát alkotott. Papíron nem katonai vasról van szó, de a képességeit figyelembe véve, akár a Vörös hadseregben is szolgálhatna.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Málhacipelő
A teherbírása úgy 2,5 tonna, azaz bátran meg lehet pakolni

Persze, ez nem azt jelenti, hogy nem lehet már bakaruhában látni a GAZ-t. A Vepr Next a kiváló tereptulajdonságokkal bíró 33088 Sadko alvázára épült, ugyanakkor a fülke és néhány főegység a Next típuscsaládból származik. Ám annak érdekében, hogy ne „összeollózott” gépről beszélhessünk, a hűtőrácsa, a lámpatest, a lökhárító és az orrkialakítás egyedi fejlesztés.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Nem dizájnbomba
A belterére amolyan oroszos dizájn jellemző

A körülbelül 4 tonna súlyú szörnyeteg több mint 6 méter hosszú, a motorterében pedig egy 500 Newtonméter csúcsnyomatékú dízelmotor garázdálkodik. A merev tengelyekkel és önzáró differenciálművel ellátott pickup többek között csörlőt is kapott, a sofőr pedig a fülkéből csökkentheti vagy növelheti az abroncsok nyomását.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Van benne kraft
A dízelmotorjának csúcsnyomatéka 500 Newtonméter

 

 

Forrás: youtube