Legfrissebb hírek ÚJ

Így sprintel a 6x6-os szörnyeteg – Videó!

Így sprintel a 6x6-os szörnyeteg – Videó!

Alig akartunk hinni a szemünknek. A 6x6-os Sixty Devel nem csak a terepen képes brutális teljesítményre, de versenyautóként is simán megállja a helyét. Az alapból 720 lóerős vadállat úgy gyorsul, mint egy rakéta – sportgépeket megszégyenítő produkciót nyújt.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Erőnyerő
Nagyjából ezt lehet látni, ha a Sixty Devellel versenyzünk...

A 2017-ben, Dubajban bemutatott modell már korábban is bizonyította, nem tucatgép. A Mercedes-AMG GT S-t tanította móresre, pedig az ellenfele 3,8 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre, a toptempója pedig 310 km/ó.

A vas akár Batman járműjeként is simán elmenne. Maga a megtestesült őserő, tényleg az a szemlélődő érzése, azért épült a Sixty Devel, hogy a világvége közeledtével legyen mivel menekülniük az embereknek. Amikor űrzombik potyognak az égből, radioaktív sugárzás tizedeli a lakosságot, az élőlények már majdnem kipusztultak, akkor a hatkerekű masina lehet a mentsvár.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Hat kerék, zéró félelem
Elképesztő konstrukció, maga a megtestesült izomvas

Az ördögi szerkezetről nem sokat tudni, de az kiderült, hogy a motorterében 6,75 literes, V8-as turbós dízelaggregát dolgozik, a csúcsteljesítménye 720 lóerő, a topnyomatéka pedig 1000 Newtonméter. Homály fedi, milyen kocsival versenyzett a kisfilmben (mivel „kockázták” a vetélytársat), de sokan a több mint 600 pacis Bentley Flying Spurra tippeltek, de akadt, aki Aston Martinra esküdött.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Alapból 720 lóerős
Kihívták egy sprintfutamra, de úgy tűnik, nem kellett volna...

Végül is teljesen mindegy, a végeredmény számít. Azt nem tudni, tuningolt-e az alapból 450 ezer dollárba, vagyis 125 millió forintba kerülő 6x6-os óriás, vagy a „gyári” kiadás szerepelt a videón, de hogy esélyt sem adott a kihívójának, az biztos.

 

 

Forrás: youtube