Legfrissebb hírek ÚJ

Így tesztelik a fűnyíróként is bevált 1000 lóerős Jeep Gladiatort – Videó!

Így tesztelik a fűnyíróként is bevált 1000 lóerős Jeep Gladiatort – Videó!

A „Hellcat”, a „Jeep Gladiator” és a „Hennessey Performance Engineering” szavak, kifejezések egyenként is lázba hozzák az izompickupok szerelmeseit, de így együtt, még izgalmasabban hangzik. Az amerikai tuner most új, még strapabíróbb, az extrém használathoz jobban igazodó felfüggesztéssel látta el az 1000 lóerős platóst.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Hellcat
6,2 literes, V8-as, kompresszoros motor dolgozik az elejében

A HPE Hellcat motoros Gladiatort a Róma szolgálatában álló hadvezérről, az északi seregek parancsnokáról, Maximusról nevezték el. A hatalmas kerekekkel rendelkező szörnyeteg most fűnyíróként is bizonyított, hiszen kiterelték a mezőre az új felfüggesztését és futóművét tesztelni, s ezalatt megnyirbálta a gazt.

A további hat hüvelykes emelést kapó gép a tervezők szerint bármilyen típusú terepen elboldogul, a kőkemény igénybevétel meg sem kottyan neki. Persze, a szuper teljesítményhez hozzájárul a Hellcat 6,2 literes, kompresszoros, V8-as motor, amely 1000 lóerős, a segítségével mindössze 3,9 másodperc alatt képes álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre gyorsulni a Jeep.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Sprint
A tereppickup 3,9 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre

A nyolcfokozatú automataváltóval ellátott pickupból éppen most készült el a negyedik darab – bár a texasi manufaktúránál korábban úgy gondolták, hogy huszonnégy példányt gyártanak, de a számot a felére csökkentették. S, hogy mennyibe kerül? A gyári Rubicon Gladiator kezdőára 43875 dollár (13,4 millió forint), a Maximusé viszont 225 ezer dollár (68,9 millió Ft).

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
HPE-tuning
Közel 70 millió forintnyi összeg az ára

 

 

Forrás: youtube