Legfrissebb hírek ÚJ

Játszadozik az óriás: extrém terepen a Mercedes G 63 AMG 6x6 – Videók!

Játszadozik az óriás: extrém terepen a Mercedes G 63 AMG 6x6 – Videók!

A Mercedes-Benz minden idők egyik legdurvább terepjárója a G 63 AMG 6x6. A körülbelül 4 tonnás hardcore szörnyeteg – amely eredetileg az ausztrál hadsereg számára készült – akkor érzi a legjobban magát, ha a legextrémebb körülmények között bizonyíthat.

Képgaléria megtekintése (2 db kép)
Őserő
A földkerekség legkietlenebb tájain is jól érzi magát

Például a havas erdőben. Az 5,5 literes, V8-as, 544 lóerős, 760 Newtonméter csúcsnyomatékú motorral ellátott óriás a 37 colos kerekeivel, a 46 centiméteres szabad hasmagasságával és az 1 méteres merülési mélységével nem ismer lehetetlent. Hiába mély a hó, szinte járhatatlan a terep, a 6x6-os vassal nyugodt szívvel lehet mókázni.

Ahogy a mély homokban. A sivatagban vagy éppen a tengerparton. Lehet, hogy sorra akadnak el a különböző kőkemény járgányok, de a G 63 AMG 6x6 simán veszi az akadályokat. A brutális erő, amivel rendelkezik, a legnehezebb helyzetekben is megsegíti.

Természetesen a saras földút sem kottyan meg neki. A felfüggesztését alaposan megerősítették, az egyes tengelyek nem a kerekek középpontjának magasságában, hanem annál feljebb húzódnak. A differenciálművek zárhatóak, míg az abroncsok nyomása a kabinból, körülbelül húsz másodperc alatt változtathatóak. Persze, a technikának komoly ára van: a G 63 AMG 6x6 legalább 500 ezer euróba, vagyis 178 millió forintba kerül.

 

 

 

Forrás: youtube