Legfrissebb hírek ÚJ

Terepdoktorhoz küldték az amerikaiak az új Defendert

Terepdoktorhoz küldték az amerikaiak az új Defendert

Erősítésre szorul az új Land Rover Defender az Egyesült Államokban. Legalábbis terepképességek terén. Akár 15 centiméteres emeléssel is ellátják a gépet, hogy jobban bírja a megpróbáltatásokat az extrém környezetben.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Átalakítva
Páncélzat, emelt hasmagasság, nagyobb terepes gumiabroncsok, csörlő

Amikor a Land Rover bemutatta az új Defendert, a vállalat ódákat zengett az off road képességeiről. A 2016-ban nyugdíjazott klasszikus, Afrikát meghódító „Védőhöz” hasonlították, de hamar kiderült, azért van különbség közöttük. Pedig, a Defender egy olyan cégtől származik, amelynél tartalommal töltik meg az olyan kifejezéseket, mint a „megközelítési szög” vagy éppen a „gázlómélység”. Vajon, mi állhat az új Defender sikerének útjában?

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Modernizálva
Az egyik nagy probléma a Defenderrel, hogy az elektronikai arzenál miatt megbízhatatlan

Az egyik a Land Rover elhíresült megbízhatatlansága, amely az elektronikai kütyük sokaságával egyenes arányban nő. A másik a testreszabási lehetőségek hiánya, a tulajdonosok arra panaszkodnak, hogy roppant nehéz hozzájutni a legalapvetőbb terepjárós kellékekhez, például egy defenderes csörlőhöz.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Hiánycikk
Nehéz megfelelő off roados kiegészítőket találni hozzá

A kerékmérettel is vannak bajok. Brutálisabb terepes gumiabroncsokkal nem is lehet ellátni a Land Rovereket, mert egyszerűen nem férnek el. A kerékíveken persze lehetne módosítani, de a tulajok nem szívesen vágják szét az autójuk bizonyos részeit. Ám úgy tűnik, van megoldás!

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Beavatkozás
Az Egyesült Államokban strapabíróbbá varázsolják a Land Rovert

Akár öt, tíz vagy tizenöt centiméteres emelés is lehetséges – a speciális készlet előnye, hogy a légrugózás sértetlen marad. Összességében a brit vas akár 40 centméteres hasmagassággal is rendelkezhet, s 35-ös kerekekkel láthatják el. Izgalmas megoldás, de a kezdő emelőkészlet ára nem olcsó: 5700 dollárnál, azaz 1,7 millió forintnál kezdődik.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Harcra fel!
Készen áll a rázósabb feladatok megoldására