Legfrissebb hírek ÚJ

A Land Cruiser a tulajdonosok kedvence

A Land Cruiser a tulajdonosok kedvence

Az amerikai autótulajdonosok átlagosan 7,3 évig tartják meg a kocsijaikat az iSeeCars felmérése szerint, vagyis ez azt jelenti, miután teljesen kifizették, rá két esztendőre megválnak tőlük. Azonban vannak olyan modellek, amelyek időtállóbbak, ragaszkodnak hozzájuk az emberek. A leginkább a szívükhöz nőtt jármű az elpusztíthatatlan összkerekes Toyota Land Cruiser – úgy 10,6 évig nem adnak túl rajta.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Az első öt
Az iSeeCars összesen 14,5 millió autót vett górcső alá, mielőtt elkészült a statisztika

Audi TT, 8,8 év
Az összkerekes sportos kupék közül ehhez ragaszkodnak a legjobban a tulajdonosok. Az iSeeCars vezérigazgatója szerint, az Audi TT titka, hogy magával ragadó a dizájnja, amolyan időtálló a kinézete.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Audi TT
Azért ragaszkodnak hozzá az amerikaiak, mert időtálló a dizájnja

Toyota 4Runner, 8,8 év
A 4x4-es modell a megbízhatóságáról ismert, ez a legfőbb oka, hogy a tengerentúlon csak nehezen válnak meg tőle az emberek, egyszerűen ragaszkodnak hozzá.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Toyota 4Runner
Megbízható és strapabíró

Toyota Avalon, 8,8 év
Hiába törtek be a piacra a szexi szabadidő-autók, ez a szedán bizony tartja magát. Kényelmes, megbízható, gazdaságos és még a kinézete sem kutyaütő.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Toyota Avalon
Olcsó a fenntartása és a dizájnja is állja a versenyt az újabb és újabb vetélytársakkal

Chevrolet Corvette, 8,8 év
Az Audi TT után, újabb sportkocsi a listán. A Chevy ugyan a nyolcadik generációját tapossa, de megtartotta a klasszikus vonalakat, amelyeket 1953 óta csodálhatunk. Ezt a gépet rajongásig lehet szeretni.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Chevrolet Corvette
A sportgépet 1953 óta gyártják, nagy vonzereje a tradíció, a klasszikus vonalak

Toyota Sequoia, 8,9 év
A hétszemélyes monstrum a családok kedvence. Azok a szülők, akiknek a garázsukban áll egy ilyen összkerekes masina, valószínűleg addig nem cserélik le, amíg a gyerkőcök nagyobbak nem lesznek és már nem kell attól tartani, hogy az új járgányt leamortizálják.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Toyota Sequoia
Többgyerekes amerikai családok kedvence

Ford Explorer, 8,9 év
Amerika legkedveltebb járművei között van a Ford klasszikusa. Minden elárul róla, hogy a tengerentúlon a legnépszerűbb Top20 gép mezőnyének a tagja.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Ford Explorer
A tengerentúlon a húsz legnépszerűbb modell között jegyzik

Mercedes-Benz SLK, 9 év
Nehéz megmagyarázni, hogy miért ragaszkodnak hozzá ennyire, de aki megveszi, az nem ad túl rajta egykönnyen. Nyilvánvaló, a márkanév egy bizonyos szintre emeli a tulajdonosát, ráadásul elég hivalkodó is a modell.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Mercedes-Benz SLK
Egyértelműen státuszszimbólumnak tekinthető

Ford Expedition, 9 év
Egy másik nagydarab SUV. Az összkerékhajtással kapható Expedition teherautó alvázra épül, amely strapabíróvá és robusztussá teszi. Családok számára ugyanúgy megfelel, mint hosszabb kirándulások kivitelezésére. Ráadásul, szinte mindent elhúz, amit utánakötnek.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Ford Expedition
Szinte mindent elhúz, nem ismer lehetetlent

Porsche Boxster, 9,9 év
Egyértelmű státuszszimbólum, ráadásul jóval kedvezőbb az ára, mint az ismertebb márkatestvérének, a 911-esnek. Aki megveszi, egyszerűen beleszeret.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Porsche Boxster
Megítélés szempontjából magasabb szintre emeli a tulajdonosát, ráadásul olcsóbb, mint a 911-es

Toyota Land Cruiser, 10,6 év
És íme, az első helyezett! Tovább bírja egyetlen tulajdonosnál, mint bármelyik vetélytársa. Az elmúlt hosszú évtizedekben komoly hírnevet szerzett magának. Nem véletlen, hogy a világ legkeményebb tereprali-versenyén, a Dakaron is bizonyított, a szériaautós-kategóriában (T2) győzelmeket is aratott. Az iSeeCars szerint az sem meglepő, hogy eladásnál minimum 200 ezer mérföld van az órájában, valódi világjáró. Mi tesszük hozzá: nem ritka az olyan Land Cruiser, amelynek motorja 1-1,5 millió kilométer megtétele alatt még nem volt „bontva”.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Toyota Land Cruiser
A világ egyik legjobb terepjárójának tartják, amely használható családi luxusmodellnek ugyanúgy, mint igáslónak

 

 

Forrás: Toyota, youtube