Legfrissebb hírek ÚJ

A luxus, a full extra, a kimagasló terepképesség csúcsra járatása: Nissan Patrol Y62 Platinum a Sandlandertől

A luxus, a full extra, a kimagasló terepképesség csúcsra járatása: Nissan Patrol Y62 Platinum a Sandlandertől

Ultraluxus. Királyi kényeztetés. Fejedelmi felszereltség. Kimagasló terepképesség. A Nissan megalkotta azt az autót, amely arra született, hogy az embert szolgálja – éjjel-nappal. A Sandlandernél pedig most raktárról, azonnal elérhető a csúcsgép: 4x4-es Nissan Patrol Y62 Platinum, 5,6 literes, V8-as, 400 lóerős benzinmotorral. Azoknak, akik tényleg a legmagasabbra vágynak.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Modern és okos
Az érintőképernyős kijelzőjén minden adatot közöl a sofőrrel, folyamatos a kommunikáció
Forrás: Sandlander

A jelenleg elérhető lehető legkomolyabb szintű luxust kínálja, de nem csak a műutakon, hanem a zötykölődős, rázós, „fogtöméskiesős” extrém helyeken is. Mondjuk, a sivatagban, a dűnék között, a saras, latyakos területeken, a mély hóban, az erdőben. Terephintó a XXI. században!

Az 5315 milliméter hosszú, 1995 mm széles, 1940 mm magas, 3075 mm tengelytávú modell még a hatalmasnak számító Toyota Land Cruiser 200-ason is túltesz. Ráadásul a lenyűgöző óriás szíve nem más, mint egy ultrakönnyű, tökéletesen kivitelezett, 5,6 literes, V8-as motor, amely 400 lóerős, a csúcsnyomatéka pedig 560 Newtonméter. És ami még kiemelendő: az Európai Unió legszigorúbb, Euro 6d-s károsanyag-kibocsátási követelményeinek is megfelel a technika. Az aggregáthoz hétsebességes automata váltó kapcsolódik.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
5.6, V8!
Minden részletére odafigyeltek, a Nissan Patrol Y62 Platinum dizájnja tökéletes. A motortér 400 lóerős, 560 Newtonméter csúcsnyomatékú aggregátot rejt
Forrás: Sandlander

Amit a japánok nem pakoltak bele a nyolcszemélyes családi hardcore luxusterepjáróba, az gyakorlatilag nem létezik. Amit találtak a gyár raktárának polcain, azt bizony nem hagyták ki belőle – csak a kávét nem főzi meg a tulajdonosának, bár ki tudja… Az, hogy a 100+40 literes üzemanyagtartállyal rendelkező, 20 colos könnyűfém felniket és 275/70 R20-as négy évszakos abroncsokat kapó járműben minden elektromosan, gombnyomásra működik, szinte szóra sem érdemes.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Hatalmas
A 275/70 R20-as gumiabroncsokkal, 20 colos könnyűfém keréktárcsákkal ellátott jármű nyolcszemélyes, igazi családi autó, amely nem csak a műutakon, de azok mentén is tökéletesen mozog
Forrás: Sandlander

Ám a felszereltség része a 360 fokos intelligens kamerarendszer, amely félautomata ProPILOT rendszerrel van összekapcsolva. A táblafelismerés, a sávelhagyás vagy a fáradságfigyelmeztetés természetesen alap, ahogy a radaros tempomat, amely felméri a Nissan előtt haladó jármű sebességét és ahhoz igazítja a biztonságos tempót. A baleset megelőző funkciójának része, hogy ha kell, a gázadásba és a fékezésbe is beavatkozik a rendszer, annak érdekében, nehogy baj történjen – a szenzorok minden oldalt és irányt figyelnek, nem érheti meglepetés az Y62-t. És amint lemenőben van a nap, lézerrel pásztázza az utat, azaz lát a sötétben.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Ötcsilagos
A minőségi bőrbe kötött beltere egyszerűen lenyűgöző, rendkívül kényelmes és modern, az ülés nem csak szellőztethető és fűthető, de masszázsfunkciós is
Forrás: Sandlander

A bőr és fa kombinációs, többfunkciós, memóriás, elektromosan állítható kormánykerékkel rendelkező autó nyolc teljes értékű, bőrbe kötött, vastag, süppedős fotelben kínál helyet. Az ülések hűthetőek, fűthetőek, szellőztethetőek és memóriásak. A hatalmas, érintőképernyős kijelzőjén a teljes inforendszer megjeleníthető, a technikai mellett a közlekedési adatok szintúgy. Természetesen Apple Car Play és Android kompatibilis a Nissan, de olyan extra szolgáltatások is rendelkezésre állnak, mint a fedélzeti televízió és videorendszer, illetve a már-már koncerttermi élményt biztosító tizenhárom hangszórós Bose csúcshifi. Mindegyik helyhez külön használható Bluetooth-os fejhallgatórendszer kapcsolódik.

Olyan praktikus kiegészítőkkel vértezték fel, mint az olvasó-, térkép- és láblámpa, a vezeték nélküli töltő vagy az extrém időjárási körülmények között remek szolgálatot tejesítő memóriás klímaberendezés. Van gumiabroncsnyomást figyelő rendszerrel, első és hátsó parkolóradar, vezető és asszisztens, valamint oldalsó és függönyégzsák, belepakolták a szinte létező összes vezetősegítő és biztonsági rendszert.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Lehet rá számítani
A 100+40 iteres üzemanyagtartállyal rendelkező, full-full extrás gép arra született, hogy a gazdáját szolgálja, minden körülmények között, éjjel és nappal
Forrás: Sandlander

Ráadásul a legkeményebb igénybevételt is bírja. Az alváz és a felfüggesztés fejlesztésében például a dél-afrikai Nissan Motorsport szakemberei vettek részt, mégpedig a 2009-es Dakar-győztes terepraliikon, a jelenleg a Toyota-csapatát erősítő dél-afrikai Giniel de Villiers vezérletével. Az intelligensen vezérelt hajtásával szinte mindenhol elboldogul, képes a kerekeket külön-külön hajtani és fékezni, ahogy a manőver megkívánja.

A napfénytetős, távoli motorindítással, elektromos csomagtérnyitással ellátott Nissan Patrol Y62 Platinum nem csak elérhető, de azonnal el is vihető a Sandlandertől. Akinek felkeltette az érdeklődését a fényűző, a legfinnyásabb igényeket is kielégítő, ugyanakkor extrém terepjáró képességgel autó, további információkért, részletekért érdeklődjön a laszlo.pocsik@sandlander.com e-mailcímen vagy a +36304245703-as telefonszámon.