Legfrissebb hírek ÚJ

Átadta a Sandlander az első frissített, 2024-es Toyota Land Cruisereket: ne maradjon le, itt az alkalom a vásárlásra!

Átadta a Sandlander az első frissített, 2024-es Toyota Land Cruisereket: ne maradjon le, itt az alkalom a vásárlásra!

Bizonyíték kell, nem ígéret! A jól csengő reklámszlogen a Sandlanderre is jellemző: a magyar manufaktúra elkezdte átadni az ügyfeleinek a frissített, 2024-es modellévjáratú, világújdonságnak számító Toyota Land Cruisereket. Az első darab egy full extrás, kimagasló terepképességgel rendelkező, kívül és belül is megújult GRJ76-os volt, amelyet már használhat is a gazdája.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
A legelső
A Sandlander által átadott első 2024-es modellévjáratú, frissített Toyota Land Cruiser GRJ76-osban a rendkívül megbízható 4 literes, V6-os benzinmotorhoz, ötsebességes manuális váltó, felező és 4x4-es hajtás kapcsolódik
Forrás: Sandlander

Az 1984 óta gyártott, vagyis a „születésének” negyvenedik évfordulóját hamarosan ünneplő 70-es LC jelentősen megújult dizájnnal, felszereltséggel, motor- és hajtáslánc választékkal került piacra. A Sandlandertől pedig az év eleje óta megrendelhetőek a modellek és folyamatosan érkeznek is a manufaktúrához az autók, így elérhető már többek között a GRJ78, a GDJ71, a GDJ79, plusz a nagyvad, a V8-as dízelmotorral ellátott VDJ76.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Jó választás
A beltere is frissült a gazdára lelt LC-nek, minden igényt kielégít, kényelmes és komfortos
Forrás: Sandlander

A felszereltségi szint széles skálán mozog. A legpuritánabb kiadásban is több légzsák, vezetéstámogató rendszer, valamint többféle vezető- és utasbiztonsági funkció található.

Viszont a csúcskategória darabjai már bőrüléssel, hűtött kesztyűtartóval, tolatókamerával, esőérzékelős ablaktörlővel, sávtartó funkcióval, távolságtartó tempomattal, elektromos ablakemeléssel, navigációval, keréknyomás-ellenőrző rendszerrel, vezeték nélküli telefontöltővel, USB csatlakozókkal gurultak ki a gyárból. Rengeteget fejlődött a komfortkínálat és a biztonság terén.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Lehet bele pakolni
Rendkívül tágas az utastér, a csomagoknak, a felszerelésnek is bőven jut hely, még akkor is, ha több napos kiruccanásról van szó
Forrás: Sandlander

A Toyota négyféle motorral kínálja eladásra az új Land Cruisereket, de az egyre szigorodó környezetvédelmi és károsanyag-kibocsátási szabályok miatt, sajnálatos módon, az Európai Unióban csak háromfajta vásárolható meg. A 4,2 literes szívódízel technika ugyanis kiszorul(t) az EU-ból.

Ám van helyette új belépő, méghozzá a Dakar-győztes Hilux pickupból jól ismert, a legtágabb vásárlási igényeket kielégítő négyhengeres, turbódízel 2.8 D-4D, amely 204 lóerős, a csúcsnyomatéka pedig 500 Newtonméter. Ez egyelőre hatsebességes automata váltóval rendelhető.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Japán minőség
Színes,érintőképernyős a kijelző, a kesztyűtartó hűthető, a kormány multifunkciós
Forrás: Sandlander

Ugyancsak elérhető 4 literes, V6-os benzines „szívvel”, 231 LE-s topteljesítménnyel, amelyhez 440 Nm-es nyomaték társul. A járáskultúráját, a megbízhatóságát tekintve egyetlen másik hathengeres sem tud versenyre kelni vele – ötsebességes manuális vagy hathangos automata váltóval vásárolható meg.

Ráadásul a Toyota reagált a piaci igényekre, főleg az ausztrál vevők kívánalmaira, így továbbra is gyártásban marad a 4,5 literes V8-as motor, ötsebességes kéziváltóval összekapcsolva. A csúcsteljesítmény 205 lóerő, a topnyomaték 520 Newtonméter.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Vadállat
Első ránézésre látszik, hogy a 2024-es Toyota Land Cruiser GRJ76 mennyire masszív, strapabíró, s cseppet sem mellékesen, milyen jól áll neki a frissítés
Forrás: Sandlander

A frissített Toyota Land Cruiserek legnagyobb erénye továbbra is a kimagasló terepképesség, továbbá az, hogy az off road kiegészítőket az ázsiai vállalat biztosítja. Így többek között gyári első és hátsó differenciálzárral, tetőcsomagtartóval, csörlővel, snorkellel, 3,5 tonnás vonóhoroggal is elérhetőek. Az alap 90 literes üzemanyagtartály helyett 130, sőt 180 l-essel is készülnek, s egyes katonai változatoknál módosítottak a hajtáslánc elemein vagy éppen a hűtő- és a fűtőrendszer tartományán, amely extrém melegben és hidegben is kifogástalanul működik.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Érdemes kipróbálni
A hátsó üléssor is kényelmes, megfelelő a lábtér, a magasság
Forrás: Sandlander

Az új LC kívül és belül egyaránt változott. A manapság rendkívül népszerű retrodivatot követve, a korábbi modellek dizájnjára (is) hajaz, ugyanakkor kellőképpen megosztó ahhoz, hogy a csúcson maradjon. Kapott LED-es fényszórót, a motorháztető, a homlokfal, a hűtőrács, az első és a hátsó lökhárító, a sárvédő is másabb – a hátsó lökhárítót például a 40-es modellek hátsó lámpáival dobták fel. Új a színválaszték és a keréktárcsaszett is.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Vérbeli terepen járó
Kitűnik a tömegből, de ami ennél sokkal fontosabb, az extrém terepen legyőzhetetlen
Forrás: Sandlander

Ugyancsak hozzányúltak a műszerfalhoz és a középkonzolhoz. Olyan LCD-kijelző került az autókba, amelyeket például a Yarisnál, illetve a Camrynál is használ a Toyota, s ugyanez jellemzi az operációs rendszert. A legendás terepjáró-képessége, a messze földön híres megbízhatósága, a gyári off road extrák sora hosszú évekre biztosítja a modellszéria jövőjét.

Képgaléria megtekintése (8 db kép)
Igazi társ
Csúcskategóriás kiadás, mindent tartalmaz, ami egy 70-es LC-ben helyet kaphat
Forrás: Sandlander

A frissített, 2024-es Toyota Land Cruiserek már elérhetőek a Sandlandernél  (1112, Vizsla utca 1-3.), s már át is vehetőek. Amennyiben megvásárolná valamelyik LC-t vagy további információkra lenne szüksége, írjon a laszlo.pocsik@sandlander.com e-mailcímre vagy hívja a +36304245703-as telefonszámot.