Legfrissebb hírek ÚJ

Csúcsragadozó, full extrás különleges terepjáró: Toyota Land Cruiser J300 GR Sport a Sandlandertől

Csúcsragadozó, full extrás különleges terepjáró: Toyota Land Cruiser J300 GR Sport a Sandlandertől

Dakaros génekkel rendelkező összkerekes terepjáró, ráadásul telis-telepakolva extrákkal. Fullos off roader. Igen, a Sandlander újabb remekbe szabott ajánlattal rukkol elő, a csúcs Toyota Land Cruiser a magyar manufaktúránál megvásárolható. A 3,5 literes, V6-os, 415 lóerős motorral ellátott, hétüléses, egy fehér és egy fekete színű J300 GR Sport hazánkban elsőként Hernádon elérhető, s raktárról megkaparintható.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Álomautó
Egy darab fekete és egy darab fehér színű Toyota Land Cruiser J300 GR Sport elérhető a Sandlandernél: a XXI. század csúcs terepjárója, dakaros génekkel rendelkező szupermodell
Forrás: Sandlander

A 2019-ben és 2021-ben a katari Nasszer al-Attijah az andorrai Matthieu Baumellel és a Toyota Hilux pickuppal nyerte meg a világ leghíresebb terepviadalát, a Dakar-ralit. A páros (illetve a trió…) a Toyota Gazoo Racing szakembereinek a támogatásával állt rajthoz – a japán márka a Gazoo Racing segítségét kérte, hogy tegye off roadosabbá az utcai LC-t. A J200 helyébe lépett J300 speciális kiadása lett a GR Sport, amely dinamikusabb, robusztusabb és biztonságosabb az elődnél. Kőkemény terepjáró, minőségi, megerősített alkatrészekkel, a legextrémebb környezetben helytálláshoz hangolva.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Vörös és fekete
Egyedi beltér, exkluzív dizájn: a hétszemélyes autó igazán különleges
Forrás: Sandlander

Az autóban 3,5 literes, V6-os, duplaturbós benzinmotor kapott helyet, a csúcsteljesítmény 415 lóerő, a topnyomaték 650 Newtonméter, a technikához tízfokozatú automata váltó kapcsolódik. A vízzárt elektromos csatlakozásokkal és számítógép rendszerrel ellátott modell erősített alvázkerettel, megerősített alsó karosszériavédelemmel, alváz és üregvédelemmel rendelkezik. Nem csak örökölte a szériakategóriában Dakart nyert előd, a J200-as könnyű kezelhetőségét és unikális terepjáró-képességét, hanem ezen még fejlesztettek is.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Full extrás
A jelenkor legmodernebb felszereltségével büszkélkedhet, a Toyota mindent belepakolt, amit lehetett
Forrás: Sandlander

A 3,5 tonna vontatókapacitású jármű megkapta az ugyancsak friss fejlesztésű kinetikus futóművet (E-KDSS), a régi elektronikus változatát, amely egyesíti a közúton szükséges feszes kanyarstabilitást a műutak melletti optimális hosszú rugóúttal – a stabilizátor rudak hatását képes megváltoztatni. Jár hozzá első és hátsó differenciálzár, adaptív változó felfüggesztés, lejtmeneti asszisztens, hegymenetben való indulást segítő rendszer, aktív kipörgésgátló, sőt integrált járműdinamikai vezérlőrendszer, amely javítja az autó kezelhetőségét, a terepen közlekedési képességét és a kormányozhatóságát. Aztán ott van a Multi-Terrain Monitor kamerarendszer, amely valós időben jeleníti meg a kormány mögött ülő számára a gép körül és alatt található útfelületet, a terepviszonyokat, a kerekek helyzetét.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
3.5, V6
A 415 lóerős (650 Nm), duplaturbós benzinmotorral rendelkező autó strapabíró és rendkívül megbízható
Forrás: Sandlander

A XXI. század csúcsragadozója, kiemelkedő tudású terepjárója, ez nem vitás! A gond nélküli hosszabb távú utazásokhoz igazítva 110 literes az üzemanyagtartálya, míg a könnyűfém keréktárcsáin 265/65 R18-as gumiabroncsok feszülnek. A gyári kiadáshoz képest erősebb az első és a hátsó lökhárítója, de az egész járműről elmondható, hogy rendkívül feltűnő, figyelemfelkeltő a megjelenése. A GR Sportot Bi-LED-es fényszórókkal, LED-es (DRL), első irányjelzőkkel és hátsó lámpákkal, LED-es hátsó irányjelzőkkel és első ködlámpákkal, oldalsó tükör irányjelzőkkel, automatikusan elsötétülő és dönthető, fűthető oldalsó tükrökkel, hátsó légterelővel, prémium oldallépővel, egyedi első és hátsó alsó lökhárítóval, tetősínnel, valamint egyedi hátsó sárvédővel és hűtőráccsal is megvadították.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Minőség
A könnyűfém keréktárcsákon 265/65 R18-as gumiabroncsok feszülnek
Forrás: Sandlander

Vörös és fekete. Most nem Marie-Henri Beyle, ismertebb álnevén Stendhal francia író egyik legjelentősebb, 1830-ban kiadott regényére gondoltunk, hanem a GR Sport minden igényt kielégítő belterének színére. Bőr díszítésű az ülés, a sebességváltó, „GR” logó díszíti a fűthető kormánykereket és az első üléseket, a belső lámpák LED-esek, beleértve az olvasó és az ajtónyitáskor felvillanó világítótestet is. Minőségi szőnyegpadlót tettek bele a japánok, a sofőr ötféle vezetési mód közül választhat, az automataklíma négyzónás, s mindegyik ablak elektromosan mozgatható. Összesen három USB-töltőpont, valamint 12 és 220 voltos csatlakozási lehetőség is elérhető, ahogy például a vezeték nélküli telefontöltő vagy a Bluetooth.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Jól kapcsol...
A GR Sportban 10 fokozatú, precíz automata sebességváltó dolgozik
Forrás: Sandlander

Az ötcsillagos kényelemhez (és kényeztetéshez) hozzájárul, hogy az első sor ülései nyolc irányban állíthatóak, a fotelszerű ülőalkalmatosságok fűthetőek, szellőztethetőek. A „fő a biztonság” szlogen a Land Cruisernél nem csak jól hangzó marketingfogás, ennek tükrében a J300 GR Sport automatikusan észleli a gyalogosokat és a kerékpárosokat, rendelkezik sebességtartó automatikával, sávelhagyás figyelmeztetéssel, a sebességjelző-táblák felismerésével. A sofőrt és az utasait blokkolásgátló, fékasszisztens, holttér- és valós, keresztirányú forgalomfigyelő, tolatókamera, első és hátsó parkolássegítő, hátsó útmutató monitor, vontatvány-stabilitás vezérlő és 10 darab légzsák védi.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Micsoda dizájn!
Igazi műalkotás, minden egyes részlete művészi
Forrás: Sandlander

A hosszabb utazásokat teszi elviselhetőbbé a nyolc pohártartó, a második üléssorhoz is tartozó kartámasz, a 12,3 colos, CD/DVD bemenettel ellátott színes érintőképernyő, a multifunkciós kormánykerék, a hangfelismerés és a telefoncsatlakoztatás. A felsorolásból kihagyhatatlan a műholdas navigáció előkészítés, vagy éppen a 14 hangszórós, szinte koncerttermi hangzást biztosító JBL prémium audiorendszer.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Unikális kiadás
A GR sport logó több helyen, így az üléseken is feltűnik: figyelemfelkeltő jelzés, hogy nem tucatdarabról van szó
Forrás: Sandlander

Az utcai Dakar-gép tehát most megvásárolható a Sandlandernél – mindjárt kettő, egy fehér és egy fekete színű, az általános forgalmi adó (áfa) pedig visszaigényelhető az árból, a magyar manufaktúra az ügyintézésben is teljes körű segítséget nyújt. Amennyiben csúcskategóriás terepjáróra vágyik, ne keressen tovább: további információkért, részletekért érdeklődjön a laszlo.pocsik@sandlander.com e-mailcímen vagy a +36304245703-as telefonszámon.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Van stílusa
Lendületes, gyors, elnyűhetetlen, stílusos: a Sandlandernél megvásárolható a Toyota Land Cruiser J300 GR Sport
Forrás: Sandlander