Legfrissebb hírek ÚJ

Egyre több a külföldről behozott használt autó

Egyre több a külföldről behozott használt autó

A legkeresettebb márka a Volkswagen, a legnagyobb példányszámban behozott típus a Ford Focus, a legnépszerűbb kategória pedig változatlanul a kompaktoké – derült ki a Datahouse import használt autó piacról készített elemzéséből. A cég a Belügyminisztérium járműnyilvántartó rendszeréből dolgozik, a fenti megállapítások pedig az idei év első öt hónapjára vonatkoznak.

Benne vannak a korban
A szabadidő-autókból is sok régi érkezik hazánkba

Az már látszik, hogy a kinti használt autók iránti kereslet nem csökken, legfeljebb csökkenő mértékben bővül és még kiszámíthatatlan, hogy miként hat majd a folyamatokra a Pénzügyminisztérium korábban kiszivárgott terve az autózás adminisztratív költségeinek átalakításáról – írja a totalcar.hu.

SUV
Az új modellek közül az SUV-k fogynak a legjobban, a behozott vasak átlagéletkora viszont tíz év

Összesen több mint hatvanhétezer importautó kapott magyar rendszámot május végéig, ami közel három százalékos importpiac-bővülést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest. A behozott használt autók átlagosan több mint tízévesek, ugyanakkor sok esetben még régebbieket váltanak le a forgalomban lévő 3,3 millió személyautó közt.

Kelendő
A Ford Focus a legnépszerűbb a határainkon túlról érkező modellek közül

A legnépszerűbb kompaktok:
Ford Focus 2237 darab
Volkswagen Golf 2039 darab
Opel Astra H 1145 darab
Hyundai i30 1027 darab
Kia Ceed 936 darab

Sokat hoznak belőle
A Volkswagen Golf évek óta nyerő választás az autóvásárlók között

Évek óta nagy a kereslet a középkategóriás autók iránt is, itt a Volkswagen Passat B5 és B6 szériájából honosítják a legtöbbet (több mint 2200 példányt), de összesítve szinte ugyanennyi Opel Meriva és Zafira húzza a dobogó harmadik helyére az egyterűek szegmensét.

Terepen is elboldogul
A Mitsubishi Outlander iránt komoly kereslet mutatkozik

Az újautó-piac felosztásával ellentétben a használtak között csak az ötödik helyen áll az SUV kategória. A hobbiterepjárók közül a Mitsubishi Outlander iránt mutatkozik viszonylag nagy vásárlóerő, gyaníthatóan a PHEV, vagyis a konnektoros hibrid jó híre miatt. Ebből a típusból több mint hatszáz példány érkezett öt hónapon belül.