Legfrissebb hírek ÚJ

Magyar gazdát keres a Sandlander az Európában egyedülálló Toyota Land Cruiser FZJ80-asnak

Magyar gazdát keres a Sandlander az Európában egyedülálló Toyota Land Cruiser FZJ80-asnak

Hiába lett volna azonnali vevő külföldről, a sandlandereseknek nem volt szívük a határainkon túlra engedni az 1995-ös, azonnal hosszabb túrákra, kirándulásokra, expedíciókra fogható Toyota Land Cruiser FZJ80-ast. Vagyis továbbra is várja leendő magyar gazdáját Hernádon az összkerekes terepjáró, amely nem mellékesen remek állapotban van és különlegességnek számító VX-R, vagyis az elérhető legmagasabb felszereltségű.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Abszolút egyedi, különleges
Az ötödik ajtaja függőlegesen osztottan nyílik, megkönnyítve a ki és bepakolást. A rakterében TJM tárolórendszert helyeztek el, a baloldala elnyeli az úti holmikat, a jobb oldalában pedig TJM hűtő van.
Forrás: Sandlander

A magyar manufaktúra mindig előtérbe helyezte az értékmegóvást, igyekezett a minőségi termékeivel a hazai Land Cruiser fanatikusokat kiszolgálni. A 4,5 literes, 6 hengeres, befecskendezéses, 24 szelepes, 205 lóerős, 440 newtonméteres csúcsnyomatékkal bíró benzinmotorral ellátott modellel is ez a helyzet. A Sandlandernél úgy gondolkodnak, ha már külföldről Magyarországra került az FZJ80-as, akkor maradjon is itthon. Azaz, most elvihető az 5 sebességes manuális váltóval és természetesen 4x4-es hajtással megáldott, Európában egyedülálló autó. Ugyanis külön érdekessége, hogy az ötödik ajtaja függőlegesen osztottan nyílik – ezzel a felszereltséggel és karosszériával pedig a kontinensen fellelhető 80-asok között minden bizonnyal páratlan jelenség.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Jól felszerelt
A beltere is megkímélt, újszerű, a közel-keleti térségbe készült Toyota Land Cruiser FZJ80-as gyárilag nyitható üvegtetővel, két légzsákkal, motoros tükörrel és ablakmozgatással, klímával, hűthető könyöklővel van ellátva
Forrás: Sandlander

A korróziómentes, eredeti fényezésű, 273 ezer kilométert futott járművön jól látszódik a VX-R jelölés. A megkülönböztető logó pedig nem csak dísznek van rajta. A gyárilag nyitható üvegtetővel, két légzsákkal, motoros tükörrel és ablakmozgatással, klímával, rendkívül ritka, eredeti hűthető könyöklővel csábítóvá tett Toyota a közel-keleti térségbe készült. Ez azt is jelenti, hogy erősített a hajtáslánca, megnövelt a hűtő- és fűtőkapacitása, ráadásul a jól csengő „Gold Edition” sorozat része, azaz aranyszínű az emblémája, valamint egyedi a hűtőrácsa és a lámpakerete.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Hosszabb utazásokra
Az 5 centiméteres futómű emelés mellett 8 centiméterrel növelt rugóúttal rendelkező terepjáróra TJM csomagtartó és kétszemélyes James Baroud csúcsminőségű tetősátor került
Forrás: Sandlander

Csak bele kell ülni és máris kezdődhet a kalandozások kora. Ezzel a Land Cruiserrel azonnal neki lehet vágni akár egy kontinenskerülő expedíciónak is – nem csak az aszfaltozott műutakon közlekedve. Merthogy az egyébként is kimagasló off road képességet növelendő a gép TJM szettet kapott, amely 5 centiméteres futómű emelés mellett 8 centiméterrel növeli a rugóutat. A Hankook Dynapro All Terrain abroncsait pedig a Dakarokon is népszerű kovácsolt alumínium Racer keréktárcsákra húzták.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Vezető és utasbarát
Ötsebességes, precíz váltó, Alpine fejegység és 220 V inverter is van benne
Forrás: Sandlander

Előre ARB, hátulra TJM lökhárító került, amelyek a szintén az ausztrál cég munkáját dicsérő küszöbökkel együtt rendkívül ellenálló Line X bevonatot kaptak. A három differenciálzárral ellátott terepjáró lökhárítója egy 5,3 tonna vonókapacitású csörlőnek ad helyet. A kocsi orrában AlphaTech vízhűtő található, így az egészen extrém időjárási körülmények között sem kell tartani a túlmelegedéstől, de az ARB kerékfújó kompresszor és a Safari snorkel is jó szolgálatot tehet a leendő gazdájának. A kocsira TJM csomagtartó és kétszemélyes James Baroud csúcsminőségű tetősátor került, az autón kívüli életet árnyékossá és esőmentessé tételéről pedig kihúzható oldalsátor gondoskodik. Arra az esetre, ha lemenne a nap, 10 darab kiegészítő Hella fényszóró varázsol nappali világítást, a pótkerék gyári konzolon, a hátsó ajtó mögött kapott helyet, míg a vontatókapacitása az eredeti vonófejnek köszönhetően 3,5 tonna.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Strapabíró technika
A 273 ezer kilométert futott modellben 4,5 literes, 6 hengeres, befecskendezéses, 24 szelepes, 205 lóerős, 440 newtonméteres csúcsnyomatékkal bíró benzinmotor kapott helyet
Forrás: Sandlander

És ezzel még nincs vége a felszerelés felsorolásának, merthogy tényleg kompakt vasról van szó. A rakterében TJM tárolórendszert helyeztek el, a baloldala elnyeli az úti holmikat, a jobb oldalában pedig TJM hűtő van. Az utasok biztonságáról eredeti Toyota (!) bukócső, a kényelemről pedig Recaro Ergoline fűthető-hűthető két első ülés, csúcsminőségű Alpine fejegység és 220 V inverter gondoskodik.
Bár külföldi ügyfelek már jelentkeztek a modellért, a Sandlandernél szeretnék, ha itthon maradna. Vagyis, nem érdemes késlekedni, ez most valóban különleges ajánlat. Amennyiben további információkra, részletekre kíváncsi a Toyota Land Cruiser FZJ80-asról, ne késlekedjen, érdeklődjön a laszlo.pocsik@sandlander.com e-mailcímen vagy a +36304245703-as telefonszámon.