Legfrissebb hírek ÚJ

Terepralis ragadozó: az új Ford Ranger Raptor a Baja 1000-en indul – Videó!

Terepralis ragadozó: az új Ford Ranger Raptor a Baja 1000-en indul – Videó!

Bár megnyílt a 2022-es SEMA Show, a világ egyik, ha nem a legnagyobb tuningbemutatója, vannak olyan nagy márkák, amelyeket nem látni Las Vegasban. Ilyen például a Ford, de ez nem azt jelenti, hogy a vállalat ne készülne jelentős dobással: az új generációs, összkerekes Ford Ranger Raptorból terepraligép készült, amely elindul a SCORE International Baja 1000-en.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Igazi harcos
A tesztek alatt jól bírta a sivatagi körülményeket

Ugyan nagy meglepetésre kihagyja a Ford a SEMA-t, de azért megpróbálja ellopni a show-t, igyekszik a reflektorfénybe kerülni. Ausztráliában gyártott új generációs Ford Ranger Raptor került az Egyesült Államokba, ahol átépítették és felkészítették a földkerekség egyik leghíresebb terepviadalára.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Felkészült
Az új generációs Ford Ranger Raptor környezetkímélő üzemmódban rója majd a kilométereket

A SCORE International Baja 1000 versenyen ráadásul környezettudatos, alacsony szén-dioxid-kibocsátású bioüzemanyaggal igyekszik teljesíteni a távot. Az ausztrál Kelly Racing segítségével alkották meg a tereppickupot, míg az amerikai Lovell Racing a terepralis fejlesztésekért felelt.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Hosszabb távra
Ha megállja a helyét a Baja 1000-en, elképzelhető, hogy a projekt folytatódik és a 2024-es Dakar-ralin is megméretik a pickupot

A november 15. és 20. között rendezendő kaliforniai eseményre a Lovell Racing a többszörös bajnokot, az Off-Road Motorsports Hall of Fame-be választott Brad Lovellt ülteti a kormány mögé, így az amerikai pilóta vezeti majd a speciális modellt.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Dizájnos
Technikai adatok nem jelentek meg róla, mindenesetre kifejezetten jól néz ki

Egyelőre semmilyen technikai részlet nem derült ki a gépről, viszont egy videó készült a vadállatról: elég jól mozog az extrém terepen.

 

Forrás: youtube