Legfrissebb hírek ÚJ

Az első videó! Íme a pickupra épülő Nissan Terra

Az első videó! Íme a pickupra épülő Nissan Terra

A hivatalos kínai bemutató előtt a Nissan megvillantotta a korábban az Év pickupjának választott Navara NP300-ra épülő vadonatúj összkerekes szabadidő-autóját, a Terrát. A hétüléses SUV nagyjából ugyanúgy fest, ahogy a korábbi, kiszivárgott fotók alapján képzelni lehetett.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Platósból szabadidő-autó
A korábban az Év pickupjának választott Nissan Navara NP300 adja a Terra alapját

Nem ördögtől való ötlet a platósból épített szabadidő-járgány. Gondoljunk csak a Ford Everestre (Ranger), a Toyota Fortunerre (Hilux) és a Mitsubishi Pajero Sportra (L200/Triton). Ezek már mind bizonyítottak, úgyhogy a Nissan is elérkezettnek látta az időt az öszvér bevetésére.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Élre tör
A Nissannak komoly tervei vannak az egyelőre Kínában megjelenő SUV-vel

A premier tavaszra várható, valószínűleg majd áprilisban derülnek ki konkrétumok a modellről, így például az is, hogy hivatalosan milyen motorválasztékkal kerül a kereskedésekbe.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Kényelmes és korszerű
A Navara belterének kicsit módosított változatát kapta meg

Az első lökhárítója másabb, mint a Navaráé, ahogy a V-motion hűtőrácsforma is markánsan elkülönül. A Nissan nem mutatta még meg teljes valójában a gépet, csak egy pillantást engedett a hátuljára. A hátsó ajtók értelemszerűen teljesen újak, pluszablakok kerültek a beépített plató helyére, ahogy a szögletes lámpák sem a régiek.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Eltűnt a plató
Így fest majd valahogy a kocsi, de oldalról még nem láthattuk

A csomagtérajtót feldobja a logó alatti krómsáv és a rendszámtáblánál is szépen kivehető a V-alak. A japán márka a továbbiakban is előszeretettel használja majd a költségkímélő közös platformokat, a cél az, hogy 2022-re jó negyven százalékkal növelje a vállalat az értékesítést és globális szerepet töltsön be többek között a pickup-alapú SUV-szegmensben.

 

 

Forrás: youtube, Nissan