Legfrissebb hírek ÚJ

Ez állat! 700 lóerős VW Transporter – Videó

Ez állat! 700 lóerős VW Transporter – Videó

700 paci. Ha egy amerikai izomcsodáról van szó, az ember igazából fel sem kapja a fejét. Ám más a helyzet, ha a ménes egy összkerekes Volkswagen Transporter minibuszban tombol. Márpedig a HGP-nél tényleg elgurult a gyógyszer, s megalkották minden idők legdurvább T5-ösét.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Vadállat
Eszméletlen! 3,6 literes, duplaturbós aggregátot gyömöszöltek a Volkswagen Transporterbe

A Transporter a Volkswagen-család ékköve, olyan, mint a Golf vagy éppen a Beetle. Nem véletlen, hogy a tuningcég választása a kisbuszra esett, hiszen egyfajta világszenzációnak számít a motorcseréje, s egycsapásra a középpontba került.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Ha versenyhelyzet adódna, csak a hátát nézik az ellenfelek a 700 pacis kisbusznak

Az eredeti, 2 literes motor helyébe 3,6 l-es, V6-os technikát tettek – az aggregát jól mutat egy Arteonban vagy akár egy Golfban, de hogy a T5-ben? Amely ráadásul roppant mód hasonlít a T6-ra, igaz, az építő szerint a régebbi gépről van szó... Szóval, a masina 700 (vagy akár 740) lovas, a csúcsnyomatéka pedig 925 Newtonméter.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Őserő
A csúcsnyomatéka 925 Newtonméter, vagyis az aszfaltot feltépi

A 2,5 tonnás modellben 4Matic rendszer dolgozik, megváltoztatták a felfüggesztését, új kerekeket kapott, de erősebbek a fékek is és kicserélték a sebességváltót. S, hogy mindezt mennyiért? Nem olcsó mulatság az izom Transporter, ugyanis körülbelül 250 ezer euró (95,5 millió forint) az ára. Igaz, cserébe nincs is több belőle a világon.

Képgaléria megtekintése (5 db kép)
Eszement
A 3,6 literes motorjának köszönhetően akár 290 kilométer/órás sebességre is képes a 2,5 tonnás jármű

A topsebessége 290 kilométer/óra, ráadásul menet közben abszolút kényelemben utazhat az ember, hiszen a teljesen átdolgozott, Alcantara bőrrel borított beltér is a párját ritkítja.

 

 

Forrás: youtube