Legfrissebb hírek ÚJ

Új Škoda Superb, 55 kilométeres villanyos hatótávval!

Új Škoda Superb, 55 kilométeres villanyos hatótávval!

Megérkezett! A Škoda egyik legnépszerűbb modellje, az összkerékhajtással is kapható Superb megújult, a cseh vállalat történelmében először, immáron hibridhajtással is rendelhető a Volkswagen Passat ellenfele.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Modern
Škoda Superb iV: 156 lóerős TFSI és 115 LE-s villanymotor dolgozik benne
Forrás: Škoda

Nem csak egy szimpla ráncfelvarrásról van szó, a modell tényleg megújult és az ígéretek szerint baromi jó lett. A hibridgépben 1,4 literes, 156 lóerős TFSI benzinmotor dolgozik, ehhez kapcsolódik a 115 LE-s villanyos egység, így az összteljesítmény eléri a 218 pacit. A hatgangos DSG-automataváltóval rendelhető jármű topnyomatéka 400 Newtonméter. A Škoda Superb iV működhet hibrid üzemmódban ugyanúgy, ahogy tisztán elektromos és sport módozatban is.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Csúcsgép
3,5 óra alatt feltölthető, de a fékezési energiát is képes visszaalakítani
Forrás: Škoda

A kocsiban 13 kWh-s akkumulátort helyeztek el – a feltöltése 3 és fél órát vesz igénybe 3,6 kWh-s töltővel, de természetesen a fékezési energia átalakításával is „tankolható”. Tisztán elektromos működés alatt a vas 55 kilométert képes megtenni, viszont ha mindkét motort használja a sofőr, akkor ez a táv 850 km-re kitolható.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Hosszabb utakra
Tisztán elektromos hajtással 55 kilométert képes megtenni, a teljes hatótávja viszont 850 km
Forrás: Škoda

A külseje éppen annyit változott, amennyire körülbelül szükséges volt. Némiképpen áttervezték a hűtőrácsát, lecserélték a lökhárítót, LED Matrix fényszórókat kapott a gép, s hat-nyolc centiméterrel hosszabb is lett. A két hátsó lámpa között krómcsík jelent meg, változott a Škoda felirat és a LED-es világítótest rajzolata. Feltűnő a 18 és 19 colos felni, valamint a két új szín, a Race Blue (kék) és Crystal Black (fekete) is sokat dob rajta.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Kényelmes
Hat-nyolc centimétert nőtt, a tengelytávja viszont változatlan maradt
Forrás: Škoda

A 625 literes, kombi esetében 660 l-es csomagtartó a hibridrendszer miatt 485 és 510 literesre csökkent. Viszont olyan funkciót is kapott az autó, amely tisztán elektromos hajtásnál hanggenerátor segítségéve a gyalogosokat és a kerékpárosokat figyelmezteti, hogy közeledik a csendes Škoda.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Csendes, de figyelmeztet
Ha elektromos üzemmódban működik, hangjelzéssel figyelmezteti a gyalogosokat és a kerékpárosokat
Forrás: Škoda

A 2001-ben piacra került, 2008-ban és 2015-ben is új generációval jelentkező Superb tehát alapos átalakításon ment át. A következő sorozat majd 2020 után jön, de hogy ez egy mérföldkőnek nevezhető facelift, az biztos. Az új vezetősegítő és baleset-megelőző rendszert kapó, a belterének minőségét tekintve előrébb lépő modell árát 28 ezer euróra, vagyis körülbelül 9,1 millió forintra becsülik.

Képgaléria megtekintése (7 db kép)
Minőség
A beltere is modernizáción ment át: a felhasznált anyagok jobb minőségűek, s korszerűsítették a vezetősegítő és baleset-megelőző rendszereit
Forrás: Škoda