Legfrissebb hírek ÚJ

Odavannak az amerikaiak a régi land Rover Defenderekért

Odavannak az amerikaiak a régi land Rover Defenderekért

Amióta megkapta a behozatali engedélyt az Egyesült Államokba a régi Land Rover Defender, folyamatosan érkeznek a „Védők” a tengerentúlra. Az ikonikus, összkerekes terepjáróknak hatalmas a keletjük – most például egy jobbkormányos (!) 130-as modell került eladósorba. Hiába az új generációs modell, a legendáért vannak oda az amerikaiak.

Mivel az „ős” Defenderek nem feleltek meg a környezetvédelmi és közlekedés-biztonsági előírásoknak, tiltólistára kerültek az Egyesült Államokban. Mégpedig huszonöt esztendőre, de letelt a negyedszázad, így már be lehet vinni a legendás terepjárókat az országba. Így például ezt az 1994-ben gyártott 130-as kisteherautót is, amelyet egyébként 2019-ben, hajóval szállítottak Amerikába.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Régimódi
Nem túl dizájnos, de a célnak megfelel

Nagy keletjük lett a Land Rovereknek, úgy tűnik, az emberek már unják a modern, egy kaptafára készülő, csillivilli vagy éppen tuningos pickupokat. Ez a régi, a mai társaihoz képest igénytelen Defender némi felüdülést jelent: másképpen néz ki mint a többi platós, kőkemény munkagép és a terepen is lehet vele dolgozni.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Munkára fel!
Terepjáró, amely hardcore munkagépként simán bevethető

A jobbkormányos, fehér színű kocsi Dél-Afrikából került a tengerentúlra, szürke és bézs a beltere. Azt, hogy nem csak aszfaltutas közlekedésre gyártották, jól jelzi a felszereltségébe tartozó snorkel, az Old Man Emu kormány-stabilizátor, plusz a futóművét is megerősítették. A jármű 16 hüvelykes Wolf kerekeket kapott, azokon Cooper STT Pro, 235/85-ös gumiabroncsok vannak.

A Defender elejében 2,5 literes turbódízel motor kattog, az aggregáthoz ötsebességes manuális váltó és 4x4-es hajtás kapcsolódik, s 273 ezer kilométert tettek meg eddig az autóval. Még mindig lehet rá licitálni a Bring Trailer oldalon, a jelenlegi legmagasabb ajánlat 29 ezer dollár, azaz körülbelül 8,56 millió forint.

Képgaléria megtekintése (9 db kép)
Az sem baj, ha fura vezetni
Imádják az amerikaiak a régi Land Rover Defendereket, még akkor is szívesen vásárolják, ha az adott gép jobbkormányos

 

Forrás: youtube