Legfrissebb hírek ÚJ

Crossover épült a Toyota Corollából – Videó!

Crossover épült a Toyota Corollából – Videó!

A Toyota a Corollát is terepre küldi: jön a népszerű modell Cross változata, amely természetesen összkerékhajtással is elérhető lesz. A kompakt crossover alapára 23495 dollár, azaz körülbelül 7 millió forint lesz.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Megfelelő
Letisztult, egyszerű, kedvelhető beltere van a Toyota Corolla Crossnak
Forrás: Toyota

A Corollából elkészült az ötvenmilliomodik darab, de újabb ok van az ünneplésre a japán vállalatnál. A Cross túl van a szükséges teszteken és engedélyeztetéseken, tehát az amerikai specifikációjú kompakt crossover hivatalosan is bemutatkozhat a Chicagói Autószalonon.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Bíznak benne a japánok
A 2 literes 169 lóerős motorral ellátott autóból évente 150 ezer darab készülhet
Forrás: Toyota

Októberben már az egyesült államokbeli kereskedésekben landolhat a Corolla Cross, állítólag évente 150 ezer darab épülhet belőle a Mazdától megvásárolt üzemben. Amerikában három felszereltségi szint lesz: az alap az „L”, a középkategória az „LE”, a felső szint az „LXE”.

A TNGA-C platformjára épült autóban 2 literes, 169 lóerős motor dolgozik. Összesen hét külső szín áll rendelkezésre, míg a beltér egyedi hangulatot áraszt(hat). Az „L” kizárólag világos szürke kárpitozással rendelhető, az „LE” világosszürke vagy fekete színű, míg az „XLE” kávés (Macadamia/Mocha) vagy fekete (Black SofTex) lehet. A crossover vontatási kapacitása 680 kilogramm.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Tengerentúl
Egyelőre az Egyesült Államokban lesz megvásárolható
Forrás: Toyota

 

Forrás: youtube