Legfrissebb hírek ÚJ

Guruló túrabakancsok – off roados felnik

Guruló túrabakancsok – off roados felnik

Mielőtt elindulunk kirándulni, nem árt megfelelő lábbelit választani, mert ha szorít, nyom, kényelmetlen, az tönkreteheti az egész kirándulást. Így van ez az autós off road barangolás esetén is, hiszen a kocsit is megfelelően fel kell készíteni az extrém terepviszonyokhoz. Abban igyekszünk segíteni, hogy milyen felnit érdemes választani. Ezekkel a márkákkal garantáltan nem lehet az erdőbe vinni bennünket… vagyis éppen ellenkezőleg, pont oda mehetünk.

Pro Comp

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Az amerikai márkát nem véletlenül tartják az első számú off road felnigyártónak a világon. Az 1992-ben alapított manufaktúra csúcsminőséget képvisel ebben a szakágban, hiszen kifejezetten terepjárókra és pickupokra készíti termékeit. Acél és alumínium változat is szerepel a kínálatában, s természetesen. Előbbiek inkább a kinézetükkel hódítanak, utóbbiak pedig a strapabíróságukkal – ezek között beadlock verzió is akad.

Ajánlott fogyasztói ár: 120-240 ezer Ft/szett 

Mickey Thopmson

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

A főként a kiváló verseny gumiabroncsairól ismert amerikai cég nem bíz semmit a véletlenre, hogy a kóklerek más felniken koptassák a gumijait. Ezért az utóbbi időben ráfeküdt erre a témakörre is. A fejlődés roppant gyors, hiszen sikerült felkapaszkodni az élmezőnybe itt is. A Classic Baja Lock a legjobbja ezen a téren. Nem véletlen, hogy rengetegen választják ezt a megoldást, sok baj nem lesz vele, az tuti.

Ajánlott fogyasztói ár: 240-280 ezer Ft/szett

Dick Cepek

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Az off road őrült vállalkozó saját kezdeményezéséből létrehozott cég szépen kinőtte magát ötven esztendő alatt, s mára a családi vállalkozás multinacionális vállalat lett. Persze ehhez az is kell, hogy kiváló termékeket gyártson. Erre nem is lehet panasz, hiszen az angolszász világban az extrém túrázók első számú választása a Dick Cepek. Egy ilyen felni strapabíró, s direkt erre a célra van kifejlesztv. A legjobb a DC Terrain.

Ajánlott fogyasztói ár: 200-240 ezer Ft/szett

OZ

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Az olaszos sportosság és elegancia megtestesítője a felnik terén. Ez a márka nem feltétlenül az off road berkeken belül hasít, hanem elsősorban a sport területén. Azonban amióta a városi terepjárók egyre nagyobb ütemben hódítanak világszerte, ráállt erre a szakágra is az OZ. A Superturismo Dakar sokatmondó nevével egyértelműen arra a célra készült, ha kirándul a család, a földútra letérve se kerüljön bajba. Ez luxustermék, a tunerek választása.

Ajánlott fogyasztói ár: 600 ezer Ft/szett

Black Rhino

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Az extrém terepezésre szakosodott a Fekete Rinocérosz is, amely direkt pickupokra és terepjárókra gyártja a felnijeit. Ennek köszönhetően nagyon széles a választéka, és gyakorlatilag minden típushoz lehet találni a kínálatából. Bár nálunk kevésbé ismert, érdemes utánajárni, mert a tengerentúlon nagyon kasírozzák. Nem véletlenül, hiszen a teszteléseken rendre az élmezőnyben szokott végezni.

Ajánlott fogyasztói ár: 440-750 ezer Ft/szett

Dotz

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

A német márka letette már a kontinensen a névjegyét, hiszen sokan választják ez platós gépekhez és terepjárókhoz egyaránt. Direkt van egy kollekciója több típussal a 4x4-es autókhoz, s a 25 éves gyártási tapasztalat visszaköszön a minőségben. Többek között a Volkswagen Amarokhoz is ezt kínálják alapból. Főként alumíniumfelniket készít, de ezekkel sem szokott gond lenni. A legkiválóbb a Hamada és a Dakar.

Ajánlott fogyasztói ár: 120-240 ezer Ft/szett

Borbet

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Ez a vállalat a kontinens egyik legnagyobb terepjárófelni gyártója. Ez semmiképpen sem lehet véletlen, hiszen ha gagyizna, akkor a kutyának sem kellene, tehát nem is készítene ennyit. A legjobbja a CW almárka, amely kifejezetten off roadozásra lett kitalálva. Strapabíró, jól funkcionál, rengeteg típusra felszerelhető és megbízható. Nagyszerűsége éppen az egyszerűségében rejlik. Jó választás.

Ajánlott fogyasztói ár: 220-260 ezer Ft/szett

Hutchinson

Képgaléria megtekintése (8 db kép)

Az egyesült államokbeli gyár több mint 150 esztendős múltra tekinthet vissza, s azzal büszkélkedhet, hogy az első kerékpárgumit gyártotta. Évek alatt átképezte magát katonai és off road felnik gyártására, s ebben lett az egyik élharcos. Nem csoda, hogy programja keretében a legnagyobb márkákat: a Mercedes G-osztályát, Toyotákat, Land Rovereket és Jeepeket is ilyen cuccokkal látnak el. A legjobbja a beadlock.

Ajánlott fogyasztói ár: 320-440 ezer Ft/szett