Legfrissebb hírek ÚJ

Csodálatos megmenekülés: a mobiljának segítségével találták meg az árokba zuhant autóst

Csodálatos megmenekülés: a mobiljának segítségével találták meg az árokba zuhant autóst

Azt mondják, hogy az Apple által „kitalált” dolgok többsége túldimenzionált, a nagyon „agresszív” marketingen alapulnak. Most viszont az életét köszönheti egy kaliforniai autós az iPhon telefonjának: a szakadékba zuhant nőt a „Find My” funkció miatt sikerült megmenteni.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Óriási szerencse
Nem leltek volna rá ilyen hamar a szakadék mélyén, a bozótosban, a mobilalkalmazás nélkül

Egy hölgy este távozott a családi összejövetelről, de néhány órával később már nem lehetett vele kapcsolatba lépni. A családtagok az eltűnt személy telefonján bekapcsolt Find My-hez fordultak, hogy meghatározzák a helyzetét, és az okosmobil által szolgáltatott adatok alapján hívták a mentőket.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Nagyot zuhant
A tűzoltók és a mentők 61 méterre az úttól találták meg a roncsot

Kiderült, a nő elveszítette az uralmát a járműve felett, lecsúszott az útról, lebuckázott a domboldalról és a szakadék alján landolt. Körülbelül 61 méterre a sztrádától. Ha nem lett volna a mobilalkalmazás bekapcsolva, valószínűleg már nem kerül elő élve.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Mentés
Előbb a sérültet, aztán a roncsot is felhozták a mélyből

A sofőr az éjszakát így is az összetört kocsiban töltötte: nem tudta elhagyni az autót, mivel a súlyos sérülései miatt nem volt képes megmozdulni sem.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Biztonságban
Speciális kötélrendszerrel dolgoztak

A tűzoltók, a mentősök leereszkedtek a járműhöz, és megtalálták a nőt, aki súlyos sérüléseket szenvedett. Ahogy kiemelték a roncsból, azonnal életmentő beavatkozásokat kellett végrehajtaniuk. Speciális kötélrendszer segítségével hozták fel a sofőrt, akit azonnal kórházba szállítottak” – számolt be a mentésről a San Bernardino megyei tűzoltóság.

Képgaléria megtekintése (6 db kép)
Borzalom
A nő az éjszakát a roncsban töltötte, mert a súlyos sérülései miatt nem volt képes kimászni belőle

A Find My funkció nagyszerű technológia, az ellopott készülék megtalálásától kezdve az eltűnt személy felkutatásáig, sok mindenre használható. Ráadásul minden Apple-eszközhöz elérhető, beleértve az iPadet, az Apple Watch-ot, az AirPod-ot. Internetkapcsolat nélkül is működik, még akkor is, ha a nyomon követett eszköz offline állapotban van, vagy kikapcsolták. Az eszköz csatlakozik az Apple modulokhoz, és elküldi a helymeghatározást az iCloudnak, így az online elérhetővé válik a gyors követés érdekében.