Legfrissebb hírek ÚJ

Defenderrel lopták el a pénzzel teli bankautomatát – Videó!

Defenderrel lopták el a pénzzel teli bankautomatát – Videó!

A világ egyik leghíresebb hardcore terepjáróját használták a rossz fiúk piszkos munkára. Az összkerekes Land Rover Defenderrel hat maszkos férfi behajtott a chatterisi Aldiba és ellopta a bankautomatát. Jól jött nekik az afrikai szavannák királya...

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Megérkezett
Egész egyszerűen betolatott az Aldiba a Land Rover Defender

A Defender a terepjártasságával szerzett magának hírnevet, s az sem csorbította a modell megítélését, hogy 2016 elején, a szigorodó környezetvédelmi és közlekedésbiztonsági szabályozások miatt leállították a gyártását.
A „Védő” strapabírósága kifizetődő volt most is, hiszen a sofőr egész egyszerűen betolatott vele az áruházba. Át az ajtón, fém- és üvegtörmelékeket hagyva maga után. A terv az volt, hogy a bűnbanda tagjai kirángatják a helyéről az ATM-automatát a Land Roverrel, aztán usgyi! Igen ám, csakhogy a számításokba hiba csúszott.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Nem vacakolt
Komoly pusztítást végzett az ikonikus terepjáró, de megoldotta a feladatot: kiszakította helyéről a bankautomatát, majd a vontatókötél segítségével kirángatta az utcára a „fémdobozt”

A terepjáró ugyanis először elakadt – akkora pusztítást végzett a behatolásnál, hogy az épület kiszakadt, összetört darabjai az útját állták. Az akadályok leküzdéséhez pedig kevésnek bizonyult a 4x4-es hajtás.
Persze, ez nem vette kedvüket a rablóknak. Újra lendületet vett a Defender és másodjára is nekihajtott az automatának. Ekkor már sikerrel – a szerkezet kiszakadt a falból. Az előre elkészített vontatókötelet ráerősítették az álarcos, kapucnit viselő alakok az ATM-re, valamint a járgányra, s és máris elindulhatott vele a britek ikonikus gépe.

Képgaléria megtekintése (4 db kép)
Autót cseréltek
A rablók egy Volkswagen Golffal menekültek el a helyszínről – természetesen magukkal vitték az ATM-automatát is

Kihasználva erejét, kirángatta az utcára a nehéz fémtárgyat. Bizonyította, hogy jó az öreg a háznál – bár nyilvánvalóan, anno, közel hét évtizede nem azért kezdték el gyártani a Defendert, hogy bűnügyekhez használják.
A rossz fiúk a zsákmányt aztán egy Volkswagen Golfba pakolták és elmenekültek a helyszínről.

 

 

Forrás: youtube