Legfrissebb hírek ÚJ

Ez háború! A BMW ekézi a Merci pickupját

Ez háború! A BMW ekézi a Merci pickupját

A béke- és a megnemtámadási szerződés széttépve, a BMW hadat üzent a Mercedesnek. Miután a bajorok megerősítették, vizsgálják, miképpen tudnának érvényesülni a haszongépjármű (így a pickup) piacon, azon nyomban belerúgtak egy nagyot a stuttgartiak platósába, a Frankfurtban is kiállított X-osztályba.

Az elkövető Hendrik von Kuenheim, a BMW ázsiai, csendes-óceániai és dél-afrikai régiójának az alelnöke, az ausztrál piac felügyelője volt.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Beszólt
Hendrik von Kuenheim, a BMW alelnöke nem válogatta meg a szavait

„Ha most átnézünk a stuttgarti konkurensünkhöz, megdöbbentő, amit tapasztalunk. Sokkal komolyabbat várna tőlük az ember. Az egész nagyon olcsó és műanyag, nem Mercedes-szerű – mondta Kuenheim. – Az a termék szörnyű. Már Genfben is láttam tanulmányként az autót, ennél sokkal jobbat tudnának építeni, ez bizony csalódást keltő termék.”

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Pedig, nem néz ki rosszul
Azért azt túlzás állítani, hogy az X-osztály nem méltó a Mercedes logó viselésére

Az X-osztály egyébként az Év pickupjának választott Nissan Navara NP300 alapjaira épült, vagyis csak részben a Mercedes saját fejlesztése. Így sikerült alaposan spórolnia a német vállalatnak, ráadásul egy valóban remek, a helyét a szabadidő-autók között is megálló gépet felhasználva léphettek magasabb szintre.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
Munkagépként is bevethető
Nem gond, ha elfogy alóla az aszfaltút

Lehet, csak irigykedik Kuenheim, mindenesetre hozzátette, a BMW is gondolkodik azon, hogy a rendkívüli módon fejlődő és egyre népszerűbb szegmensben villantson. Ám azt elképzelhetetlennek tartja, hogy másik gyártóval szövetkezzenek, inkább az X5-ös vagy az X7-es alapjaira építkeznének.

Képgaléria megtekintése (12 db kép)
A BMW válasza?
Ilyen lehet majd a bajorok platósa - az X5-ös vagy az X7-es modellre épülhet

 

Forrás: youtube