Legfrissebb hírek ÚJ

Halálos baleset történt a Pikes Peak-i versenyen

Halálos baleset történt a Pikes Peak-i versenyen

A világhírű amerikai hegymászó viadal 97. szezonja egy borzalmas tragédiával zárult, ugyanis a király kategória bajnoka, Carlin Dunne életét vesztette mindössze negyed mérföldnyirel a céltól.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Ducati

A mindössze 36 esztendős klasszis vasárnap szenvedett tragikus kimenetelű balesetet Ducati Streetfighter V4 prototípusának nyergében. A sebességi rekordot szerette volna megdönteni a Pikes Peaken. Erre jó esélye is volt, hiszen a kvalifikáción az első helyet szerezte meg, csúcsformában volt.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Forrás: Ducati

„Gyászoljuk Carlin tragikus halálát, örökké őrizzük szívünkben az emlékét, hiszen ő a Pikes Peak-i verseny nagy családjának tagja volt – írták közleményükben a szervezők. – Mindig úgy emlékezünk majd rá, mint egy melegszívű kedves versenyzőre, aki mindig segített a társainak is. Nyugodjék békében.”

Carlin Dunne a 7. halálos áldozata az igencsak veszélyes Pikes Peaki verseny történetének. A halálainak körülményeiről egyelőre nem lehet pontosabbat tudni. Nem derült ki miért veszíthette el az irányítását motorja felett, s esett el. A motorosvilág gyászolja az amerikai sportolót. Nyugodjék békében.