Legfrissebb hírek ÚJ

Kitiltaná az EU a motorokat a városból!

Kitiltaná az EU a motorokat a városból!

Óriási indulatokat és hatalmas felháborodást váltott ki az a vita, amely az Európai Unió vezetői között zajlik. Készült ugyanis egy tanulmány, amelynek nyomán fontolgatják a politikusok a kétkerekű járgányok száműzését.

Sokan nem értik, honnan jött ez a légből kapottnak tűnő elképesztő ötlet, hiszen korábban több tanulmány bizonyította, hogy a motorozás a legkevésbé környezetszennyező közlekedési forma az emissziós "szakágban". Ráadásul a józan paraszti észre hallgatva is megállapítható, két keréken kevesebb a dugó, így rövidebb a pöfékelés is.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Ehhez képest egy olyan irreális és egyoldalú kutatási eredményre hivatkoznak a politikusok, amely szerint az Euro4-es besorolású motorok tizenegyszer több szén-dioxidot bocsátanak ki, mint az Euro6-os erőforrással szerelt autók. Bravó, ehhez komoly tudás kellett!

Már az összehasonlítás is sántít, ha pedig figyelembe vesszük, hogy a motorosok kevesebb időt töltenek a forgalomban máris sántít a konstelláció, kérdés, hogy ezzel meg lehet-e győzni a józanabban gondolkodó környezetvédőket.

Képgaléria megtekintése (3 db kép)

Most ott tart az ügy, hogy a Brussels Environment készít egy újabb felmérést, amelynek eredményét kiértékelik az illetékes bizottságban és kiderül az Európa Parlament elé terjesztik-e a javaslatot: hogy kitiltsák a városokból a motorokat. Reméljük, a józan ész dönt és elbukik a terv!