Legfrissebb hírek ÚJ

Putyin a szocsi F1-es pályán volt taxisofőr – Videó!

Putyin a szocsi F1-es pályán volt taxisofőr – Videó!

Múltidézés Vlagyimir Putyinnal! Oroszország – és a világ egyik – első számú politikai vezetője három esztendővel ezelőtt megmutatta egyiptomi kollégájának az új elnöki limuzinját. Bepattant a kormány mögé, vendégét beültette az anyósülésre és körbevitte a szocsi Forma–1-es pályán.

Szocsi gyors körön
Vlagyimir Putyin rögtönzött taxiszolgálata: elvitte egy körre a Forma–1-es pályán egyiptomi kollégáját

„Vlagyimir Putyin egy orosz gyártású járművel ment körbe az F1-es aszfaltcsíkon” – szólt a hivatalos közlemény, amely arra is kitért, hogy Abdel-Fattah el-Sisi egyiptomi elnök megtapasztalhatta, mire képes a 4,4 literes motorral ellátott limuzin.

Kormányfő
Nem volt kérdés, ki ül a kormány mögé

A Porsche aggregát hajtotta kocsi Kortez néven ismert a nagyközönség előtt. Amellett, hogy golyóálló és páncélozott, még úgyis működőképes marad, ha kilövik a kerekeit. Olyan kommunikációs rendszerrel van felszerelve, hogy legyen a világ bármelyik elhagyatott részén, internetes kapcsolattal mindig rendelkezik.

Biztonságos az elnöki limuzin
A páncélozott autó kilőtt kerekekkel is képes továbbhaladni

Putyin flottájába több egyforma modell is tartozik, ezeket csalinak használják a testőrei, hogy az esetleges támadóknak fogalmuk sem legyen, melyikben tartózkodik a politikus. Állítólag 6 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre.

 

Forrás: youtube, Euronews