Legfrissebb hírek ÚJ

Újabb erőpróba: Tesla vs. Hummer – Videó!

Újabb erőpróba: Tesla vs. Hummer – Videó!

Mire megy a világ egyik legkeményebb összkerekes terepjárójának második generációja a XXI. század első számú villanyos szabadidő-autója, a 4x4-es Tesla Model X ellen? Kötélhúzás a két testes járgány részvételével.

Képgaléria megtekintése (2 db kép)
Párharc
Hummer versus Tesla: papíron esélye sincs az elektromos modellnek

Nagy vihart kavart olvasóink között a cikkünk, amelyben arról írtunk, miképpen bánik el a „versenyszámban” a Tesla SUV a sokra hivatott Toyota Land Cruiserrel. Ahogy akkor is jeleztük, egyenlőtlen volt a küzdelem, hiszen az e-autó jóval nehezebb, nyomatékosabb, ráadásul a hóban rendezett küzdelemben a japán terepjárón nem voltak téli abroncsok.

Képgaléria megtekintése (2 db kép)
Szoros
A terepjáró 2-1-re hozta a meccset...

Most viszont itt az újabb megméretés! A 2,6 tonnás Model X P90DL 670 lóerős, a csúcsnyomatéka pedig 970 Newtonméter. A 3200 kilogramm súlyú H2-ben 6 literes, V8-as aggregát dolgozik, mégpedig 321 LE-vel, a topnyomatéka 488 Nm.
Nos, a harc már izgalmasabban alakult, mint a Toyota-Tesla párviadal esetében, de tegyük hozzá, a körülmények is másabbak voltak. Amikor a Model X elveszítette a tapadást, a Hummer „kivégezte” ellenfelét. Amint viszont a „Kalapács” sofőrje érezte úgy, hogy tükörjégen próbálkozik, a Tesla nyomta le a monstrumot.

Mit is lehet erre mondani? Persze, tisztában vagyunk vele, hogy ezek a csaták nem adnak reális képet a kocsikról, de hogy jó buli, az megkérdőjelezhetetlen.

 

Forrás: youtube