Legfrissebb hírek ÚJ

Extrém kiállítási szobor lett a G-osztály

Extrém kiállítási szobor lett a G-osztály

A Mercedes népszerű G-osztálya a járműgyártás igencsak értékes korszakából származik, és a Daimler történetének egyik leghosszabb ideje készített modellje. Az 1979-es bemutatása óta az ikonikus G-Wagen hű maradt értékeihez: a francia művész, Julien Boudet egészen extrém alkotásaihoz használt fel két ütött-kopott, „kibelezett” 4x4-es terepjárót.

Robbanás
Kosárlabdákkal telepakolt Mercedes G-osztály

Az egyedi karakterével, terepképességével, luxus belterével a 4x4-es G-osztály Dubajban is népszerűvé vált. Julien Boudet francia multidiszciplináris – több (tudomány)területet érintő – művész éppen ezért választotta a modellt a legutóbbi installációjához, amelyet a Közel-Kelet vezető nemzetközi művészeti vásárának, az Art Dubainak a kiállításán mutattak be március 1. és 5. között.

Nyomás
Giga kosárlabda díszeleg a tetőn

Boudet két elgondolkodtató „szobrot alkotott”, az egyik a „Robbanás”, a másik a „Nyomás” címet kapta. Az autókultúra iránti szenvedélye által ihletett művek az ikonikus Mercedes modell előtt tisztelegnek, és megkérdőjelezik, mi a valódi és mi a hamis.

Ütött-kopott
Talált terepjárók biztosították az alapot

Az egyik szobor – a „Nyomás” nevű – egy elhagyatott G-osztály, a tetején egy óriási AMG kosárlabdával, a „Robbanás” pedig egy másik terepjárót jelenít meg, amelyet telepakoltak normál méretű kosárlabdával. Mindkét Mercedes talált jármű, ez magyarázza meg a borzalmas állapotukat, az alkatrészek és az alkotóelemek hiányát. Nincs például hűtőrács, fényszóró, sárvédő panel, ablak, stb.

Nem voltak túl jó állapotban az ikonikus terepjárók

Nagyon örülök, hogy lehetőségem nyílik bemutatni szobraimat Dubajban, egy városban, amely évek óta inspirált – mondta Boudet. – A Mercedes G-osztály a helyi autókultúra ikonikus szimbóluma, és szerettem volna tisztelegni előtte az alkotásaimmal.”

Művészet
Odavoltak érte a dubaji kiállításra érkezők