Legfrissebb hírek ÚJ

Lancia Delta 4x4 ralilegenda épült 2584 LEGO kockából

Lancia Delta 4x4 ralilegenda épült 2584 LEGO kockából

Egyelőre nem akarja felvenni a hivatalos készletei közé a LEGO azt a 15 hónap alatt, 2584 darab kockából készült Lancia Delta HF Integrale 16V Rally Cart, amely az interneten már több mint 10 ezer lájkot kapott. Minőségi munka, teljesen úgy néz ki, mint az összkerekes ralilegenda.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Csupaszon
Matricák nélkül így nézett ki a LEGO autó
Forrás: Lumik

A Lancia Delta HF Integrale 16V Rally Car ikonikus szereplője volt a világbajnoki sorozatnak. Az olasz márka 1987 és 1992 között rekordot jelentő hat alkalommal nyerte meg a konstruktőri vébésorozatot, míg a finn Juha Kankkunen 1987-ben és 1991-ben, az olasz Massimo Biasion 1988-ban és 1989-ben szerezte meg Lanciában ülve az egyéni vb-trófeát.

Lumik, aki az 1990-es raliautó alapján készítette el a LEGO-modellt, a legapróbb részletekre is odafigyelt. Az ötletgazda a tizenöt hónap alatt arra koncentrált, hogy a lehető legpontosabban másolja az eredetit, amennyire csak lehet, a karosszéria-paneleket hézagmentessé, egysíkúvá tette, hogy olyan matricákat kapjon, amelyek anno a gépet díszítették.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Lenyűgöző
A legapróbb részletekig másolja az eredeti, 1990-es ralimodellt
Forrás: Lumik

A híres Martini festéstől a legkisebb, legjelentéktelenebb részletekig, mint például a vörös sárvédők, minden megvalósult. Még a hátsó lámpák is működnek ezen a konstrukción, megmutatva, hogy mennyi munka volt benne. Ez a készlet tisztelgés az ikon előtt: Lumik még 2020-ban tette közzé a LEGO Ideas oldalon, s villámgyorsan rengeteg támogató üzenetet kapott.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Kicsinyített raliautó
A lámpák világítanak, ahogy a 4x4-es hajtás is működik
Forrás: Lumik

Az alváz elkészítéséhez Technic darabokat használt, mivel ezek fokozott merevséget biztosítanak, és lehetővé teszik az összetett darabok integrálását. A téglatestű Delta HF Integrale 16V karosszériájához Creator darabok kellettek, így lehetett a legjobban alkalmassá tenni az autót arra, hogy matricákkal lássák el.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Parkolópályán
A LEGO egyelőre nem akarja kiadni a készletet, pedig biztos, hogy lenne rá kereslet
Forrás: Lumik

A kerekeket villanymotor hajtja, és dupla lengőkaros felfüggesztéssel látták el az autót. Elöl még differenciálmű is található, a kormányzás pedig rendkívül precíz. A belső térről sem feledkezett meg az alkotó, kerültek bele műszerek, pedálok, valamint tükör és napellenző. Sőt váltókar is van – ez segít a hátsó- és az összkerékhajtás közötti variálásban. Még a tűzoltókészüléket vagy az állítható kormányt is beleintegrálták.

Képgaléria megtekintése (10 db kép)
Precíz
Aprókékos munkával készült, 2584 darabból
Forrás: Lumik

 

Forrás: youtube