Legfrissebb hírek ÚJ

Apocalypse Hellfire 6x6: 750 pacis pokoli pickup az apokalipszis idejére – Galéria és Videó!

Apocalypse Hellfire 6x6: 750 pacis pokoli pickup az apokalipszis idejére – Galéria és Videó!

Az Apocalypse Manufacturing egy floridai székhelyű vállalkozás, amely masszív, 6x6-os, többcélú járművek gyártására szakosodott. A manufaktúra egyik legdurvább, legfeltűnőbb, legstrapabíróbb szörnyetege egykoron 4x4-es Jeep Gladiator pickup volt, de kapott plusz egy tengelyt és két kereket, s megszületett az akár 750 lónak az erejével rendelkező Apocalypse Hellfire 6x6.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Félelmetes
Rendkívül agresszív kinézetű lett az egykori Jeep Gladiator pickup

A cégnél úgy gondolták, hogy az utángyártott és az egyedi kiegészítők nem elégségesek a dizájn, valamint a teljesítmény megfelelő felturbózásához. Jelen pillanatban már több mint nyolcvan olyan ügyfele van a vállalkozásnak világszerte, aki osztja az AM elképzeléseit, s a legagresszívabb kinézetű, a természeti akadályok legyőzésére készült terepjáróban érzi igazán jól magát.

Szóval, az Apocalypse Hellfire 6x6. A modell Jeep Gladiatorként kezdte életét, amelyet ezután erősen módosítottak. Bár az autó teljes egészében kézi összeszereléssel készül, a rendeléstől a szállításig maximum három hétre van szükség. A manufaktúra stratégiája szerint ugyanis, tíz-tizenöt karosszéria-készletnek és keretnek mindig rendelkezésre kell állnia, hogy az ügyfél a lehető leghamarabb beleülhessen a kiválasztottjába. Vagyis, a vevőnek csak motort, a belső bőrkárpitozást és természetesen a jellegzetes külső festést kell minél gyorsabban kiválasztania és kezdődhet is a munka.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Maximalizmus
Elképesztő luxus, egyedi bőrkárpitozás fogadja a sofőrt és az utasait

Maga a végtermék kevésbé hasonlít már az eredeti járgányra. Gyakorlatilag csak az ajtók és az utastér elrendezése, de az utóbbit is alaposan átdolgozzák, finom bőrrel borítják, egyedi színekkel látják el – a szakemberek mindenben igyekeznek megfelelni a vásárlók igényeinek. Az Apocalypse Hellfire 6x6 háromféle motort kaphat. Belekerülhet a Corvette 6,2 literes, LS3-as, 500 lóerős aggregátja, vagy éppen a 707 pacis Hellcat egység. Meglepő módon még egy dízel változat is megtalálható a lehetőségek között, a 3 literes, V6 Eco-Diesel nyilvánvalóan a leggazdaságosabb.

A gép feltűnő külseje méltó az Apokalipszis névhez. Brutális szélesítésen esett át a vas, drámai módon megnövelt kerékíveket, negyed hüvelyk vastag teljes acél első lökhárítót, komoly LBS csörlőt, de még acél szélvédő páncélzatot is kapott. A hátulján is a vastag acél lökhárító dominál, amely 5500 kilogramm teljesítményű vonóhoroggal rendelkezik.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Strapabíró
Inkább már egy guruló fegyver, mintsem utcai jármű

Az off-roadosítás jegyében a Hellfire 38 vagy 40 hüvelykes abroncsokkal szerelhető fel. Ezen kívül a felfüggesztést teljesen átdolgozták, Falcon lengéscsillapítókkal és egyedi vezérlőkarokkal rendelkezik. A hatkerék-meghajtású rendszert teljes egészében az Apocalypse Manufacturing szakemberei fejlesztették.

A belső elrendezés is lenyűgöző, kiemelendő a másodlagos képernyő, amely a tetőn elhelyezett infravörös kamera által gyűjtött információkat jeleníti meg. Ez főleg az éjszakai csapatásnál, vadászatnál jelenthet segítséget. Az alap Eco-Diesel változat ára 150000 dollártól (54,2 millió forinttól) indul, az LS3 esetében már 175000 dollárról (63,4 millió forintról) beszélünk, míg a teljes Hellcat konfigurációnál 195000 dollár (70,6 millió forint) az alap.

Képgaléria megtekintése (11 db kép)
Remekmű
Tényleg a megrendelő, az ügyfél igényeihez igazítva

 

Forrás: youtube